torsdag 24 maj 2018

EXTRA EXTRA - Demonstration i morgon

Srang på vår utvecklingschef Anna Karlsson på stationen för en stund sedan Som varit på Fokus gala. Oj!!! Femma i landet i vår kommungrupp och nr 10 av alla kommuner!!! Lägger man samman alla rankingar är vi nr 1.

En fantastisk vecka. Födelsedagskalas i söndags i Lund. Hustruns yngsta barnbarn fyllde tre år. Pappa Philip, Lunds enda borgerliga kommunalråd ( lib ).En vecka med besök av delegationer från Vietnam och Sydafrika. Har ägnat mig åt Sydafrika. Vietnameserna i mörka kostymer och fina dräkter. En del svenskar har svårt att klä upp sig även när man representerar en kommun eller en arbetsgivare.

Afrikanerna klär upp sig när det behövs. Och det gör jag också. Sydafrikanerna är här för att starta projekt kring agenda 2030. Vi har visat allt vad Växjö har kring stadsplanering, vatten, miljö och hållbarhetsfrågor i allmänhet. Vi har cyklat runt i stan nästan hela måndagen och tisdagen. Middag på de Lux.


Vi hade hela gänget hemma på fördrink och tilltugg så de får se hur man kan bo i vårt land. Annika Ström på ID koordinerar besöket. De fyra Sydafrikanerna är stadsplanerare, energiansvariga och inom administration. För dem är det viktigaste att folk får el - inte hur den produceras. Inga solceller där solen skiner året runt. Inga stadsbussar - då blir taxichaufförerna arbetslösa. Vi har att prata om.

En av mina favorittjänstemän, Anderas Hedrén, visade på den nya farkosten för ytterligare rening av Växjösjön. Andreas har perfekt engelska, är geni och ett socialt geni.Runt Växjösjön varje morgon. Såg tre av afrikanerna springa runt sjön strax efter sex på morgonen.
Vackert.

På tisdagskvällen var de inbjudna för kommunens fina middag med underhållning och presentutdelning till dem som arbetat i 25 år i kommunen. God mat och dito vin. Fin tradition.
Hade nöjet att dela ut utmärkelser och göra en tillbakablick vad som hände i Växjö och världen 1993.Naturskyddsföreningen ger Växjö beröm redan 1993 för det nya miljöprogrammet.


Tillsammans med Sydafrikanerna och Annika.


Till Stockholm. Sitter på SKL. Stans bästa utsikt från SKL-huset på Hornsgatan. Smiter från en tråkig föreläsning och har min beredning i eftermiddag.I går kväll, träffade sonen och sonens mamma i kvällssolen på Strandvägen.


Och där ligger Stockholms vackraste hotell? Diplomat.Solen skiner i Stockholm.

Fredag. Sydafrikaner. Anna Tenja fick rätt. Böneutrop splittrar. Och i morgon kommer personer från ett extremt parti att manifestera mot böneutrop. Gå inte dit. Jag går inte dit.

Lördag, arbetsdag med bostadsrättsföreningen. Söndag, alltid morgonpromenad. Avtackning av domprost. Växjö DFF. Och kvällsmöte m.

Trevlig helg tillönskar jag i förtid till världens bästa folkslag - Växjöborna. Och till alla läsare av denna blogg.

PS Kul artikel i Smp om EU-parlamentet. Hade inte Balif funnits så hade jag redan kunnat packa väskan till Bryssel!!

Stockholm 20180524

Bo Frank