måndag 19 mars 2018

Måndag till torsdag. Nytt inlägg lördag em! Eller tidigare!


Lördag kväll. Bortbjudna till goda vänner. Utsökt mat. Dito vin och Clapton på nätet. Kan inte ha det bättre.
Söndag. Promenad runt sjöarna. Fast magen växer. När Idrottskliniken öppnar i samma kvarter i September blir jag stammis. Mamma bjöd på lunch på 4 Krogar. Väldigt bra. Fullsatt.  ( Mohammed och Eva  jobbar som galärslavar ) Fenomen att se hur många som vill ta selfies med Mohammed. Han är populär. Gillar pop och populism. Fast populism är fult i politiken, förstår varför men ändå inte. Är det fel på folket? Jag vet. Ingmar Bergman attraherar säkert inte sossar, sd, moderater, c, kd och v. Kanske delar av min kulturhöger, vissa lib och säkert mp. Bergman är inte populism. Populism kan definieras som det som är folkligt, men inte på socialismens villkor. Släpper detta. Mamma nyss fyllda 92 bjöd på lunch. Ulla Rolf, entreprenör och ALLT, lilla solen, mamma och jag på bild.

Sedan gick vi på bio med mamma. USA. Kommer kanske inte att köra till Key West efter att ha sett denna underbara film!!! Se Den sista semesterresan!! Hade svårt att sova på natten. Ser alla filmer på Folkets Bio. Den går igen i morgon och på torsdag. GÅ PÅ FILMEN! Har en radda resmål på min s k bucketlist. Och annat.

Idag. Många möten. Och långa. Gick förbi Växjös bäst skyltade fönster alltid, Växjö Elektriska. Bara namnet på affären. Växjö fick landets näst första elverk, vi är alltid på topp. Invigning av Earth Week. I alla fall nyhet i radion, har ej sett SmP.

Höll på glömma. En del av er vet vem Hanif Bali är. Retar gallfeber på både folk i och utanför moderaterna. Har alltid gillat honom. Men han har nu passerat gränsen och dragit slutsats av det. Han har lovat sluta twittra. Mötte Anna Tenje idag på morgonen. Sa till henne att Bali utsett mig till att överta hans twitterkonto. För en sekund såg Anna osäker ut!!

Expressen har idag gått ut till alla m i hela landet för att höra hur vi ser på Hanif Bali. Avstod ifrån att svara med hänsyn till att Anna Tenje är lokal chef, inte jag. Vill inte att vi ev skall komma ut med olika svar. Det kan jag stå ut med, men inte om detta.

Har idag satt de första fotona inför valet nästa år.

Är sjua på kommunens lista och sjua på regionens lista. Driver ingen krysskampanj, men vill gärna ha MÅNGA KRYSS på regionens lista. Kryssa nr 7! Men vill inte ha kryss på kommunlistan. Ni som vill ha kvar mig som fullmäktiges ordförande - kyssa nr ett. Anna Tenje.

Välkommen att komma till Kommunfullmäktige i morgon, eller se på TV/nätet eller lyssna.
 Innan någon har blivit dömd för nåt i kölvattnet av metoo i vårt land har en anklagad " gått bort", enligt media. Metoo med all sannolikhet en bra företeelse. Men när alla blir Cykloper och narras av Sirenerna - då blir det också fel.

 Fullmäktige idag. Delegation från Kosovo. Bild, kommunfullmäktiges ordf med två medarbetare, lunch på 4 Krogar. Bild Magnus P Wåhlin,  mp, i talarstolen. Allmänt vettig person, präst i den svenska kyrkan som jag än så länge tillhör. Dock en tidsfråga!

Jag var okoncentrerad som ordförande idag. Ganska dålig faktiskt. Har jag fastnat i filmen Den sista semestern? Är som alltid min strängaste kritiker! Egentligen bara stolt över tre saker i det politiska livet ( förutom Sveriges bästa valresultat  utifrån demografi och sociala fakta i förra valet ). Att vara en av dem som bildade Mayors Convention, valaffischen ( Abbey Road) som vi vann valet med 2014 och att AVGÅ I TID OCH LÄMNA ÖVER TILL ANNA TENJE ) Fler borde gå i tid! Och fler duktiga borde fortsätta!
Fått ett besynnerligt mejl från en sd-sajt!? som jag diariefört i kommunen och vidarebefordrat till SmP.  Nån måste klara ut om dessa mycket allvarliga beskyllningar mot moskén i Växjö är fake news eller inte! Håll koll på hur detta utvecklas. Ni kan begära ut mitt mejl på kommunens diarium för att själv bilda er en uppfattning om utvecklingen av flöden på nätet! Gå till botten med detta!!!

Mitt mejl kan mycket väl hamna hos Uppdrag Granskning!


PS Så kom kommunens yttrande kring böneutropet. Måste dessvärre ställa mig bakom Miljö och Hälsas beslut eftersom kommunen inte får agera på annat sätt än att bara ta ställning till ljud/buller. Tobias A är en bra ordförande! Ser dock deras tillägg som en viktig kommunal markering. Om att höra med grannar. Polisen kommer dock att tillstyrka böneutrop i Växjö. Beklagligt. Den okunnige statsministern sa i veckan att kommunerna får avgöra detta. Det är ju inte sant. Statsministern är okunnig om svensk lagstiftning och konflikträdd.

En hel del svenskar är blåögda och ser inte vad som händer i vårt land. Och media mörkar faktiskt för att inte bli anklagade för att polarisera. SKULLE SVENSKA KYRKAN PREDIKA DEN MORALUPPFATTNING FÖR KVINNOR SOM MAN KAN LÄSA PÅ MUSLIMSKA HEMSIDOR I SVERIGE SKULLE DET BLI ÅTSKILLIGA OCH ÅTERKOMMANDE REPORTAGE. På något sätt har vissa grupper i vårt samhälle blivit oantastliga under paraplyet Mångfald.

För 30 år sedan var jag den politiker som var för mest mångfald i Växjö. Då var det bra, man kom till Sverige och anpassade sig. Chilenare, folk från södra Europa, från Balkan, ströflyktingar från Afrika. Inga problem. Man anpassade sig. Man jobbade och försökte inte tvinga fram sin religion eller skapa motsättningar. Man försökte inte ändra Sverige för att det skulle passa dem som kom. Idag är jag tvärtom. Jag är orolig för vad som skall komma. Nu skall vi anpassa till de som kommer. Mångfald för mig är att det skall finnas utrymme under vårt paraply. Inte att vi skall anpassa oss efter dem som kommit senast. Svenska politiker måste vakna. Mina vänner från f d Balkan har samma uppfattning vare sig de är kristna eller muslimer!

Växjö får vänja sig vid böneutrop. Och detta är bara början.  Vakna alla svenska medborgare oavsett ursprung!Bo Frank
Växjö 20180319/20/21/22