lördag 17 mars 2018

Fullmäktige kan avskaffa kön och rasism - PS

Intensiv Stockholmsvecka. Hela onsdagen på Sveriges kommuner och landstings årliga s k Demokratidag. En av mina favoritministrar, Alice Bah Kuhnke inledde med att avslappnat och bra anförande. Intressant föredrag från MSB om hur ryssarna i detalj påverkade den amerikanska valrörelsen. Intressanta seminarier.
På kvällen julfest med moderata SKL-gruppen. Julmat, långdans, julklappsutdelning och tomteorkester och tomtetrubadurer. Patric Strömmer och Tobias Sjö - bördiga från Växjö. Vi sjöng Beatles, Revolution, Staten och Kapitalet och lite Dylan. Vi slår vakt om proggens kulturarv och det är mycket Nationalteatern på våra julfester. P g a SKL:s jubileum i december var festen uppskjuten. Och julfest i mars är helt OK. Bild på mig och Suzanne Frank - som sitter med i styrelsen för SKL.
Beredningsmöte på torsdagen, med min samhällsbyggnadsberedning. Hade tagit upp frågan om att Trafikverket överför en massa kostnader på kommunerna, belysning, vägar etc. Vi hade upp frågan om EU och dricksvatten. EU har fått för sig att alla medborgare i ett land skall kunna anslutas till kommunalt vatten! Ni kan ju räkna ut konsekvenserna! Många intressanta ärenden. Och alltid lika trevligt att träffa kollegor från hela landet.

Kalvlever på KB kan rekommenderas liksom Tartuffe på Dramaten.

Kallt som bara den också i kungliga huvudstaden. Fyra timmars tidningsläsande på tåget som pilade på i snöröken och gick i tid! Den talibanska genusvetenskapen förgiftar en del av den akademiska världen. Nu skall arkitektur, form och design bidra till ett "hållbart, jämlikt och mindre segregerat samhälle " enligt regeringens prop om s k Gestaltad livsmiljö. Regeringen är på ett sluttande plan som vill sätta politiska mål för konsten. Som i diktaturer. Alliansen yrkar avslag på detta.

Läser om den okunnige och fege statsministern som inte tar ställning till böneutropen utan anser att kommunerna skall avgöra detta. Det är ju just det kommunerna inte får!!! Vi behöver nationella förbud mot både det och tiggeri i ställe för att 289 kommuner skall gå på pumpen med juridiken som sätter käppar i hjulet. Löfvén är okunnig och konflikträdd.

Läser husorganet, vid sidan om Rojalisten, Grönköpings Veckoblad som denna gång låter kd och Grönköpingsdemokraterna berätta om sin politik. Kd står för det goda och tar avstånd ifrån det onda. Allt enligt partiledaren David Helfridsson. Och Grönköpingsdemokraterna hyllar socialpatriotismen och vill att alla skall ha det bra. " Skövdeborna kan givetvis vara fina människor, men det bästa är ändå att de stannar i Skövde och vi stannar i Grönköping. Då blir det ingen v.m.k, multikulti, dvs onödiga krockar mellan deras sedvänjor och våra". Enligt partiledaren Wotan von Peiland. (sonson  till majoren Adolf von Peiland )


Läser också att fullmäktige beslutat om att införa ett kön, eftersom alla är människor. Man slipper både kvoteringar och olika omklädningsrum. Och det ger en skjuts åt s k unisexmode. Vid nästa fullmäktige planerar man att avskaffa rasismen! Mera kd. " Herr korv&nöjesidkare Carl Karlsson har erbjudit sig att hjälpa kd i valrörelsen. Närmast kommer herr K att tala i missonshuset över ämnet: får man ta korven med sig in i himlen". ( Carl Karlsson innehavare av skivbolag och korvkiosk är f d partiledare för Nöjespartiet)

Mexkanska solen väntade med sen middag. Tänkte på henne speciellt när jag gick förbi ett vackert skyltfönster - Desigual i Stockholm. Vacker klänning och icke glåmig och deprimerad modell.

Fredag. Satt på planeringsmöte inför valrörelsen på fredag morgon. Trycksaker och annat o när allt skall vara klart. Har som alltid strålande idéer, men nu är det inte jag som bestämmer. Och Beatles hålls väl utanför denna valrörelse.
Lunch och möte för länets fullmäktigeordförande. Nätverket leds av Annika Ström på ID. Annika är en STJÄRNA och ID har utomordentliga medarbetare. ( Institutet för lokal och regional demokrati).

Lugn kväll med lilla hustrun. Hel helg med diverse sociala åtaganden. Kan inte låta bli en annan liten notis från Grönköpings Veckoblad. " En s k Jam Session kunde igår åhöras i Västra Tvärgränd, där frkn Susegårds angosturakatta Månsan, uppsutten på frkn Liljedotters plank mellan gråpäronträdet och trottoaren, gjorde sig hörd, varvid en oidentifierad artfrände, sannolikt av simplare ras, stämde in från en bakgård ett kvarter längre bort".

Spännande att se hur sårbart vårt bortskämda liv är. Var utan vatten mellan 02.00 och 08.30 p g av en vattenläcka i kvarteret.

PS Böneutropen i Växjö har intagit den nationella debattscenen. Bland de mest besynnerliga försvaren för utropen kommer från den sedvanliga kulturvänstern som relativiserar det mesta. Man säger, om inte en moské får ha böneutrop kan det alienera och reta muslimer så de blir fundamentalister.
Men om man vänder på det. Om fler och fler infödda svenskar känner sig mer och mer alienerade? Vad skall vi då ta vägen och vad skall vi göra? Är det ändå inte så att man får ta seden dit man kommer!? DSBo Frank
Växjö 20180317