torsdag 11 januari 2018

Växjörevyn ja tack - Ny rockklubb i Växjö - nej tack! Malin Richardson och Bo Ströberg

Hemma. Hemskt att komma från hamnen i Puerto de Mogan till strilande regn på Växjö flygplats. Och dessutom en dålig landning i nästan vindstilla. Behållningen på planet hem var hela västerlandets idévärld på några timmar. Den utsökta lilla boken Idéernas historia, av Sten Högnäs. Kunde det mesta innan, men några nyheter och packade i ny kontext.


Det vanliga. Tvättmaskinen och läsa i kapp alla tidningar och post. Häpnade över reportage I Magazinet om ny rockklubb i Växjö. " På vår klubb skall en mördare kunna umgås med en direktör". Tunnsått med publik om dessa grupper är de tänkta besökarna!  Och om man skall vara petig har väl direktörer också varit mördare!? Bra att man vet var man inte skall sätta sin fot.

Läser om moralisterna och ledarna i det extrema partiet Feministiskt initiativ. ( Som media annars älskar att blåsa upp ) En tvingades avgå efter forskningsfusk. Och Schyman har problem med skatteavdrag. När hon inte eldar upp pengar i Almedalen.

Läser i SmP att det inte blir nån Vinternatt. Så fick jag rätt igen. Sedan tillhör det i och för sig kyrkans idé att tro gott om alla människor. Men ändå förvånad över den aningslöshet man visat. Och som vanligt bara jag som reagerat offentligt. Sånt noterar folk.

SvD är en guldgruva. Bara några kommentarer om dagens nummer. Ledarna alltid rätt. Nästan. Bra debattartikel från moderater som vill ha bort gangstergäng från akutkliniker. Hoppas på en järnlady som utmanar Erdogan i Turkiet. Polen städar bort ärkekonservativa. Bra. En spännande kulturartikel av Dick Harrison. Om rädslan för invandring. Tror det är första gången på decennier som mina konservativa " ideal" nämns i samma artikel. Burke, Disraeli och Carlyle. Som upptar säkert fem hyllmeter hos mig. En s k understreckare av klass under rubriken Öppenheten förenade Dostojevskij och Tolstoj. Mina favoriter. Samtida, som beundrade varandra, var antagonister men som aldrig träffades. Beundrar Stockholms kulturutbud.

På Rotarymöte idag på morgonen, efter några timmars sömn. Alltid trevliga frukostmöten. Till jobbet. Finns vissa som sällan vittjar sina postfack. Härligt att komma till korridoren.

Långlunch med superbasisten Björn Englén från Hollywood/LA på kort uppehåll " hemma". Alltid spännande att höra hans berättelser om musiklegender han träffat i olika sammanhang och hans värld over there.

Moderatmöte ikväll. Och nu är man igång. Allt under 22 grader inne och ute är otrevligt.

När man läst och tagit del av internationella media i en vecka så förvånas man alltid när man kommer hem hur smal den svenska åsiktskorridoren är.

Bild. Borta och hemma.

Nu är jag på g igen.

Har hört på stan. Årets upplaga av Växjörevyn, den bästa någonsin. Bra rec i SmP också. Skall gå med Anna Tenje framöver. Har sett alla revyer under alla år.

Läste med stor behållning dagens inblicksreportage där Bo Ströberg intervjuar Malin Richardsson, chef på Araby Park Arena. De flesta är rädda för att " råka ut för " Bo Ströberg som är påläst, envis och "besvärlig" . Och det är hans roll. Men man kommer ofta ut ganska juste återgiven. Den fasthet och det ledarskap som Malin visar på är ett föredöme för alla chefer. Tydlighet. En glädje att läsa denna intervju. Faktiskt, både frågor och svar.




Bo Frank
Växjö 20180111/12