tisdag 5 december 2017

With love from ( me too ) you - när nej blir ja!!! Snille och smak!

Kommer lite icke p k synpunkter på slutet.
Söndag.


Domprosten är en förkunnare av Guds nåde. Fint i domkyrkan. Mamma bjöd på räckmacka och ett glas vitt på Skåres. Skåres, underskattat ställe. Hade så medlemsträff med moderaterna på lilla expen. Glögg, lussekatter, pepparkakor och skumtomtar.


Måndag
Fin promenad runt sjöarna. Kanske min bästa bild någonsin. Den gigantiska månen sveper in statyn i en ljusbåge. Ca 07.50. Äntligen har Golden Hit bytt melodislingor. Lite jullåtar. Till jobbet. På Rotary. Domprosten igen. Som talade om Gud Jul. Om jultraditioner. God mat på 4 Krogar.


På kvällen moderat julavslutning med julbord på Kök 11. Sofia Stynsberg, Elsa Tenje och Ulf Hedin skapade julstämning med musik. Jag stod för ett överraskningsinslag där jag spånade om/igångsatte tävling om nästa valaffisch - uppföljare till vår variant av Abbey Road. En av världens mest kända bilder. Har aldrig varit fler på gruppmöte.


Tisdag


På frukostmöte med Citysamverkan. Verkar bra stämning. Brist på offentliga toaletter och ungdomsgäng som stökar och stjäl. På jobbet. Fixat på stan. Karin Bååth är en stjärna.


Dagens nyhet. Växjö centrum för organiserat tiggeri. Sitt en dag på och utanför resecentrum! Jag har gjort det! Eller nån timme då och då.  Flyktingsmuggling, tiggare som lämnas hämtas. Fina bilar, minivans. Knark. Alla passerar förbi. Skall detta ske i Växjös nya " vardagsrum"? Jag har ju bloggat länge om hur folk plockas upp och sätts ut. Har kört efter tiggare som hämtas upp. Hur mycket har Diakonicentrum varit en del av detta? Har sett " tiggare " forslats dit förra året med fina bilar. Media ägnar sig hellre åt rättshaverister som dukar upp sin historia än att kartlägga detta. Då kanske man skulle bli beskylld för att gå sd:s ärenden. Tycker reportagen om s k mobbade personer är rätt ointressanta eftersom det är som att spela mot ett mål utan målvakt. Men det finns ömmande fall som råkat illa ut. Jag vet, men bedömer det som att mellan 80 och 90 % har anledning till att en arbetsgivare vill avsluta anställningen.

Borde finns 50 kameror ute och inne. På resecentrum.  Finns inte poliser för att åtgärda allt.
Gustav den III skulle skämmas över Svenska Akademin. Etik, moral och modernitet har ersatts med nåt unket! Att ingen kopplat akademins valspråk Snille och smak, till detta. Står akademin för Snillen och smak? Vem blir först på att avslöja vem eller vilken med eller i  anknytning svenska akademin som spelat på vem som skall bli nobelpristagare?


Arpis ledare i SvD är snart Sveriges bästa. Hans inlägg 2 december om den kanadensiska psykologiprofessorn Jordan B Peterson är ett av de skarpaste inläggen någonsin. Mot s k postmodernism och identitetspolitik. Thomas Gür, den förste ledarskribent i Sverige som ifrågasatte invandringen, skriver hur nej blir ja. Hur partier med 20% av väljarstödet dikterar svensk flyktingpolitik. Personer som ljugit om sin ålder skall få stanna. Personer som köpt sig före i kön. För att sedan plocka hit stora familjer som anhöriginvandring. Sverige bäddar för fler sociala problem. Det jag skrev om för fem år sedan händer nu. Med en amnesti följer fler. Man går under jorden för att kunna stanna vid ny amnesti. Många i  Mellan Östern kan svenska socialbidragsnormer. Och socialbidragsnormerna ökar mer än pensionen för svenska s k fattigpensionärer.


Klimatet. Det är hemskt i dessa juletider när allt skall vara mysigt att klimatet går mot kollaps. Oomkullrunkeligen. Jag fattar inte moralen hos världsledare och vanligt folk. Alla kan göra nåt, men inte alla gör inte nåt!
 Har plöjt ca 15 tidskrifter idag. Bl a Nordens tidning, Svensk Natur och Rojalisten. Jodå, är medlem där också.
Onsdag


I morgon. Regionfullmäktige. Hela dagen, sent?


 Torsdag.


Hälsar välkommen på stor konferens i Växjö. Regional utvecklingsnämnd. Kvällsmöte.


Fredag.


Diverse möten. Och Hans Wieslanders begravning.


Oj, glömde bilder! Kommer snart!


I em har kommunstyrelsen glöggparti i kommunhuset. Skumtomtar o starka varor. Och så julmiddag.
Efter årets sista möte. Och jag är inte med. Det känns lite vemodigt.  Efter 35 år eller så!? Och jag skall inte vara med. Har man slutat som KSO skall man inte hänga kvar. Nöjd med att vara KFO. Kommunfullmäktiges ordförande! Och Du kan se oss på nätet, tisdagen i julveckan. Eller i Öppen kanal. Ser fram emot Therese Willstedts presentation. " Nya " chefen för Regionteatern. Vem vill du höra i Fullmäktige?


Mejla till bo.frank@vaxjo.se


Bo Frank
Växjö 20171205