måndag 11 december 2017

Från det ena till det andra.... Trump och Sveriges judar

Ny vecka. Helgerna går fort. Med lilla solen i ett mulet Blekinge. Satt och kurade, läste och spelade kort. Körde till Växjö efter frukost på söndagen.

NOBELFESTEN. Var inte bjudna i år heller. Men hann dessförinnan att vara för 35:te året i streck på Hembygdsgården i Braås för julfirande. Sigge, Christer, Irené, Dan, Anna, René och jag. Trevliga Braåsbor. Känner nog igen 70% av alla över 40 år. Inte illa. Vi serverade glögg, pepparkakor och skumtomtar. Klagomål på skolan, sliten,  och lärarflykt. Svårt att besätta tjänster som deltidsbrandmän. Får som alltid höra mycket och lära sig mycket. Bra människor i Braås. Så till Nobelfesten. Tårögd av stolthet över vårt land. Vilken fest. Allt så fint. Musica Vitae. Kungen, drottningen, prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Statsministern med mobilen på middagen. Vackra människor av olika ålder, bakgrund och kön. Beundrar Sara Danius. Har ingen åsikt om kläder. Enklare att vara man. Tänk om alla kvinnor skulle ha frack ett år och alla män kreativa kreationer!? SvD fantastisk. DI otrolig. Båda tidningarna om spännade fotokonst från Kina. Skall se detta i Stockholm. D om allt ifrån Villa Circuitus i Växjö - FYRA SIDOR till Kinas snabbast växande stad. Oj vilket läsvärde. Växjö intar världen. Enligt medborgare på stan är jag rätt ute om kriminella nätverk. Men ingen lätt fråga. Idag. Promenad runt sjöarna vid sju. Foto på min kompis Allan. Och på en av alla, alla, alla bilar som står helt ogenerat på handikapplats i Växjö utan tillstånd. Riskfritt. Inga böter når dessa bilar. Ser t o m låga bilar i miljonklassen som HAR tillstånd. Var man nu köpt dessa?

Idag på läkarbesök. Diverse prover. Blodtrycket kunde varit lägre om man inte retat upp sig på en del. På Almi. Mamma på middag ikväll. Mycket denna vecka. Åter. Växjö har Sveriges bästa medborgare. Har pratat med folk tre kvart på stan idag. Hemskt att Sveriges judar skall skändas för att Trump för en korkad politik som sätter palestinier i ett psykologiskt underläge. Många judar i Isral ser inte Trump som en tillgång.
Växjö 20171211 Bo Frank