tisdag 14 november 2017

Ingenting är längre som förut - tack, inga "Lustigkurrar i landslaget" !!!!

Jag går runt sjöarna. Lyssnar på nya alarmsiffror om den globala uppvärningen. Utsläppen minskar i USA och Europa men ökar i Kina och i s k utvecklingsländer. Det håller på att gå åt h t e. Galningar som Trump, Putin, Duarte m fl styr världen. Man längtar tillbaka till den vänlige, artige och optimistiske Ronald Reagan och till Gorbatjov som spred framtidstro. De nedrustade. Och avslutade det kalla kriget.


Klimatförändringarna kommer att slå mot tillväxten. De leder redan till en rubbad ekologisk balans, minskad bologisk mångfald, flyktingar, konflikter och att hela ekosystem kollapsar. Man kan inte beskylla den som inte tror på Gud för att vara dum i huvudet, men väl de som inte tror på fakta, vetenskap och evidens. Svenska miljöpartister är inte fel ute. Man skulle önska att Fridolin ägnar sig åt det och inte åt skolan. Bra artikel i DN av Anna Tenje och hennes kollega i Helsingborg och partiets nya talesperson i klimatfrågor. Anna får väl ta hit vederbörande till Växjö för upplärning.


M går från klarhet till klarhet. Självklart måste man låsa in våldtäktsmän ordentligt och kolla etniciteten. Det vill inte andra partier. Skall man kunna sätta in åtgärder måste man ju veta vilken sorts folk det handlar om. Hade en moderat sagt detta för tre år sedan hade personen satts i förvar i partibunkern. Och inte kommit ut! Så kan det svänga i politiken.


Fast m tramsar för lättköpta poänger, och hela oppositionen, när det gäller amorteringskraven. Lika dant som sossar i Växjö tramsar om stadshuset. Att styra är att ta ansvar. Att vara opposition är att sträcka upp ett blött finger i luften för att se hur vindarna går. Socialdemokrater som Georg Lücklig, Sven-Åke Andersson och andra samhällsbyggare hade aldrig betett sig som Storbjörk och ÅKB som dock har skickliga teatrala drag.


Kan dock inte förneka att SmP.s frågeställningar på nätet var rätt OK. Fast det är ju som alltid att de som är emot är mest engagerade.


Världen är ju konstig. Att inte Italien kan göra mål på Sverige på 180 minuter.


Tycker att DFF gör rätt om de väljer att bojkotta fotbollsgalan. Svenska Fotbollsförbundet är en manlig bastion som alltid har en sosse som ordförande. Och eftersom det delvis är en politisk organisation som drivs med skattepengar borde man ha en mer jämställd syn på tillvaron.


Det är en fröjd att läsa SvD varje dag. Klipper ofta ut ledare, behåller dem nåt år och så slänger jag dem. Susanna Popovas ledare häromsistens om borgerlig feminism är en klippt ledare. Eftersom journalistiken är mer än politiskt korrekt håller vissa ledarsidor på att också bli granskande journalistik. En trend jag snappat.


Mamma på kaffe på min lediga em. På moderat regiongruppmöte ikväll. I morgon hissas amerikanska flaggan utanför kommunhuset. Anna och jag tar emot personer från ambassaden. Drar sedan till Stockholm för mina månatliga sammanträdesdagar på SKL. Är så lycklig över dessa fortbildande dagar då jag träffar kollegor från alla partier från hela Sverige.  En del dock lite trötta på mitt Växjöskryt. Men jag kan ju vara tyst. Bara att läsa idrottstabeller, rankingar och andra jämförselser. På fredag första nya stiftsfullmäktige. På lördag kommer Cavern Beatles och på söndag diverse möten. November är dock den månad jag gillar minst.


Om det nu är sant som snaskmedia rapportetar. Så borde en viss fotbollspelare tas ur landslaget. Han försvarars av den manliga/socialdemokratiska strukturen. För mycket adrenalin, lyder lagledningens kommentarer.  Jag har inget uppdrag att göra mig till tolk för tjejer på en fotbollsgala. Men det som nu avslöjas dag för dag,  är det toppen eller botten på ett isberg?


Kvinnoförnedrande språkbruk är snart så vanligt så ingen knappt reagerar. Kvinnliga lärare hör det på vissa skolor dagligen. Men det skall bortförklaras av kriminologer, sociologer och rektorer. Alltid någon annans fel. Och det som utspelas i Sverige visar att alla lagomchefer sopar på svensk manér problemen under mattan.


Annan fråga, men det hänger lite ihop. Kanske har någon hällt  i något pulver i ett vattenglas som gör att man blir sån? Dags också för media att tala om vem som dömer i brottmål och alltid anser att det aldrig kan uteslutas någon är oskyldig. Sverige är på fel väg!


Bo Frank
Växjö 20171114