lördag 11 november 2017

Blir media demokratins död? Skandal på moderatsämma i Växjö?

Vi har helknäppa nomineringsregler för att nominera till riksdagen. De flesta av oss som beslutat detta har förträngt det hela!


De fem första kandidaterna bestäms av en nomineringskommitté men får inte rangordnas, utan stämman måste rösta plats för plats!


De fem första kandidaterna fick sju minuter var för att förklara varför man skulle rösta på dem. Och tre likalydande frågor till varje kandidat. Kandidaterna hölls isolerade och fick inte lyssna på varandras presentationer. Ni märker att det är på min blogg ni får veta hur det går till. Kandidaternas turordning lottades. Anna Tenje, drottningen, öppnade stämman som ordförande i nomineringskommittén. Johan Hultberg var ordförande på stämman. Johan som numera kommer att toppa riksdagslistan i Bohus län i nästa val! En så extremt väl organiserad stämma.


Och en så vänlig stämning. Efter kandidatpresentationerna var det dags för ombuden att plädera. Bara 8 av 88 ombud pläderade för någon/några av kandidaterna. Mer får jag inte säga, tror jag. Som väntat pläderade jag för Suzanne Frank. Ingen sa nåt negativt om någon. Omröstningen blev så klargörande så att ingen kan skylla på små marginaler. Det var fem utmärkta presentationer. Och m har länets starkaste laguppställning. Skulle inte skriva det om det inte var så.


Katarina, Suzanne, Thomas, Ida och Roland.


Bilder.


Undertecknad var på stämman med mexikanska solen, hela partiets sol Anna med Johan, och fem stjärnor på listan. Gå nu och rösta på m och kryssa Din favorit! 


Tack till vår ombudsman Andreas, till teknisk support René och Therese Jaramillo.


Så en annan uppmaning. Gå och se DFF i morgon.


Det kunde blivit strid på kniven och dålig stämning. Men icke. Anna Tenje sprider sådan glädje omkring sig. Har nominerat henne till Årets Kronobergare idag.


Och tackar min skapare för mitt livs bästa beslut. Att avgå och ge plats för Anna.


Ändrade rubrik efter en ingivelse. Och ett tillägg. Media ger 100 ggr större utrymme åt talangjakter med ungdomar som tror att de är något och idrott på gärdsgårdsnivå än de skeende som säkerställer och upprätthåller vår demokrati. Dock inte talangjakter inom politiken.  Kan vara så att gamla media bidrar till demokratins förfall. Och nya? För 30 år sedan bevakade t ex SmP samtliga partiers stämmor med utfylliga reportage. Men om gamla media bara satsar på artiklar som ger läsvärde/annonsintäkter är vi på ett sluttande plan.


Jag säger som om teatern. De skall ge folk vad de vill ha och vad de behöver ha. Och Regionteatern tycks till skillnad från lokala media bara syssla med det sista! Tror på balans.


Skall seriösa media idag bara vara ett forum för trivialiteter?  Då är de inte seriösa. S k kvällstidningar är det inte. Och Public Service? Motiverar sin existent med allt mer lättsedda program. Som kommersiell TV utan annonser.
Bo Frank
Växjö 20171111