fredag 10 november 2017

100 % beröm - och lite surt! Där skall du handla!!!!

Tog tåget till Kungliga huvudstaden. Kommunen har andra klass, för tjänsteresor. Ologiskt eftersom man kan åka dyrare flyg. Skit samma. Hade ett privat lunchmöte. Gick så på stan och konstaterade att 50% av alla antikvariat har stängt de senaste fem åren. På kvällen årlig träff med kommunens Stockholmsnätverk. God middag och bra föredrag på Postmuseum. Smiling, från Växjö, Ingvar Gustavsson från Postnord om satsningar på Växjö. Och så sedvanligt skryt från Växjö. Många kändisar. C W Roos, Ericsson, Karl Knutson, Johan Sjöberg m fl. Många ungdomar. Karin Elm, Alfa Laval, ( dotter till Gunnar Elm) var en av ungdomarna som drog ner medelåldern. Eftersits på Belgo bar. Fick med mig en  ny översättning av Odysséen. Skall läsa om den.


Ingvar Gustavsson och ego. Utsikt över Åhléns mm från mitt hotell. David Batra.
Hem till Växjö. Läste Homeros på hemvägen. Mycket stök och bök i alla partier. Nomineringstider. Påminns om det tyska ordspråket om att man har vänner, ovänner, dödsfiender och partivänner. I fallande skala.  Många känslor. Liv och död. Faktiskt. Hemska dagar framöver. Förvånad över m:s regionlista. Men det tar jag internt.


Till Elgiganten för att hämta mammas mobil. Denna affär, Claes Olsson och Stadium i stan är några av de butiker i Växjö där ALLA är på topp. I en del affärer kan anställda bara stå och prata med varandra.


David Batra på konserthuset. Och god mat. DB geni. Sånär som en del könsord på slutet. Min första s k stand up. Har aldrig sett nåt sånt förut. Inte ens på TV!


Har aldrig sett eller läst science fiction.  Ser f ö nästan aldrig TV. Ogillar allt ekivokt som inte är med finess. Och det är det sällan. Könsord ökar i takt med skjutningar och pöbelvälde. Samhället är på dekis.


Illavarslande? Styrelsemöte med Regionteaterns styrelse på måndag. Har mycket uppdämda åsikter om detta sedan 44 år!


Bra att extremkommunister blir portade på Fria Ordets hus. Men vad sysslar ABF med? Som samarbetar med dessa? Har mejlat och frågat. Svaret kommer på bloggen.


Fulltecknad helg. Rapport på söndag kväll!
Bo Frank
Växjö 20171110