lördag 14 oktober 2017

Svetsaren som kunde läsa men som inte kunde regera - PS och PS PS

Efter att ha botaniserat i tidningar, tidskrifter och andra media denna vecka förefaller tre alternativ för mentalt välbefinnande vara aktuella. Lyckopiller. Sluta läsa tidningar. Emigrera.


Vår statsminister uppvisar allvarliga mindervärdighetskomplex. I debatter mot AKB hävdade han att hon kom från en finare miljö och att han kom från en enklare. Som om det överhuvudtaget skulle vara av betydelse för om man har vettiga åsikter eller ej.  Eller kompetens att leda ett land.  Vad skulle f ö Löfvén sagt till Olof Palme?
Nu är Löfvén ute och vevar sitt dåliga självförtroende igen. Efter att ha börjat se Ulf Kristersson som en potentiell överman, drar han nu till med att " Jag är bara en svetsare,  men jag kan läsa". Är det någon som tror att inte en svetsare i Sverige kan läsa?  Och hur skulle det se ut i debatten om alla skulle identifiera sig med sitt första yrke? Då skulle jag kunna titulera mig som springschas livet ut! ( Fast det stämmer rätt bra som jobbet som kommunalråd också )  Sanningen är ju att det gamla, f d arbetarpartier numera är ett parti för många som inte arbetar. Och det må väl vara hänt. Detta visar sig inte minst i Växjö där SmP mer eller mindre kommenderar ut socialdemokraterna för att protestera varje gång Oliver Rosengren vill stärka arbetslinjen. ( Ett f d kommunalråd s  berättade ofta, nu har SmP ringt, de tyckte att jag skulle gå ut mot NN och det vara jag ju tvungen att göra fast jag egentligen inte ville )


Ur Löfvéns synvinkel skulle Ronald Reagan alltid ha ett moraliskt försteg med tanke på sin bakgrund! Däremot tycks Löfvén ha en stor respekt för den inhemska socialdemokratiska partiadeln. Att försvara och sätta Bodström till landshövding är obegripligt. Men han kan bli en bra valarbetare för m. Ebba Lindsö, kd och kvinna, som satt med i samma styrelse som Bodström fick sparken. Det är illa med en statsminister offentligt sätter värde på människor med tanke på dess bakgrund. Är svetsare per definition finare än lärare, poliser eller sjuksköterskor? Och har en bättre moral? Hur var det? Proletariatets diktatur. Eftersom proletärer ansågs moraliskt överlägsna behövdes inte demokrati.Det finns unkna svallvågor hos s om samma sak. Man anser sig som moraliskt överlägsna i kraft av sitt ursprung! Lite otäckt. Och detta går ganska obemärkt förbi i ett historielöst samhälle! Men s kunde också vända på detta. När det passade. Hur lät det inte i den röda undervegetationen när Fälldin mötte Palme? Hur kunde man ha en saktfärdig bonde från Ramvik som statsminister och inte den briljante Palme!? Jag kommer ihåg hur det lät i valstugorna. Ogillar starkt när man bedömer människovärdet baserat på folks åsikter. Enligt Aftonbladets och DN:s kultursidor skulle de flesta människor inte ha ett existensberättigande. Deras kultursidor är ett värre hot mot Sverige än extremhögern och extremvänstern sammantaget! Även om de flirtar med de sistnämnda.


I övrigt kunde vi läsa i DI denna veckan hur den svenska ambassaden i Amman marknadsför Sverige med ett land fullt av bidrag man kan få om man kommer hit. Uppräkningen överaskar t o m mig,  om vilka bidrag man kan få ut som nyanländ i Sverige. Orden arbete och skyldigheter saknas. Utländska familjer som kommer hit kan få en högre standard än inhemska barnfamiljer. Endast m vill skära i detta! Som PM Nilsson skriver, att inte ens försäkringskassan i Sverige kan prestera en sådan sammanställning för svenskar i Sverige. Danska ambassader informerar inte om välfärdssystemen. Däremot att man skall betala skatt och göra militärtjänst. Sveriges ambassadör i Amman! Jodå! Goggla på det!


Arab i Alvesta funderar på namnbyte. Ofattbart. Finns det inga politiker i Alvesta som står för sunt förnuft!?  Eller har alla en självpåtagen munkavel!? Hur gör vi med Araby i Växjö? Bland de ord som helt saknar valör idag finns just orden rasist och kränkt.  Är någon icke arab kränkt över namnet? Som SvD uppmärksammat så är svenska bibliotek utsatta för utländska ungdomsgäng som bär sig illa åt. Stockholms socialdemokratiska kulturborgarråd säger att det är rasism att kräva att det skall vara tyst på biblioteken. Då är jag rasist. Och många med mig. Och om det inte behöver vara tyst på bibliotek för människors studiero, varför skall det vara tyst i skolan? Är då lärare rasister och förtryckare?


I Växjö kör sossarna en kampanj mot ett nytt stadshus och station som man varit med och arbetat med i två år. Man vill hellre ha bra betyg i skolan. Dagens Samhälle slår denna vecka fast, för sjuttioelfte`" gången att det inte finns något samband mellan mer pengar och bättre betyg. Eftersom svensk skola är dyrast i världen skulle ju f ö problemet redan vara löst. Eller hur? Smålandsnytt slog f ö rekord i kostnader för den nya kommunhuset igår. Nästan en miljard. Och projektledaren kallades för kommunchef. Att en ny station ingick berördes inte.


Tre bra dagar i Stockholm. Man blir spränglärd i kunskaper om det offentliga genom att varje månad få en genomgång av allt som är på gång i Sverige, inom alla politikområden. På SKL. Fast nästa mandatperiod ryker detta uppdrag. Det är rimligt att Anna Tenje tar detta och det skulle hon kanske haft redan nu. Men det finns kanske någon gubbhylla man kan hamna på.


Revisonen i Växjö och KF:s presidium fick på plats en genomgång av upplägget för hur Tyresö byggde en ny simhall. Hoppas och tror att Växjö hamnar på samma upplägg. Var också på slutmöte med en arbetsgrupp för att ta fram utbildningsprogram för nya toppolitiker. Hem sent igår kväll.


Moderaterna. Ett grönt parti som helt ifrågasätter den gamla migrationspolitiken. Polis och försvar. Arbete. Det är som om jag fått igenom allt. För fyra år sedan fick den moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnusson gå under jorden sedan hon ville förbjuda tiggeri. Vad säger Cecilia idag? Fattas väl bara att vi byter namn till Högerpartiet. Saknar nu bara en öppnare attityd till mp på riksplanet.  kanske kommer. Mp har delar av en moraliskt kompass som är tilltalande.


Löfvén kallar bara sju av åtta partier för att prata nazism. Tycker att Åkesson hade lite rätt som påminde om delar av sossarnas historia. Det är illa att ett par hundra personer öppet kallar sig för nazister. Men finns det annat att krishantera? Flera tusen svenska uteliggare? Att kriminella gäng ett helt dygn kan kapa en butik? Att kanske 100 000 personer som saknar rätt att vara i landet har gått under jorden? Att köerna i vården ökar trots att vården aldrig fått mer pengar?


Har fått höra att den skandalomsusade f d landshövdingen i Kalmar nu vill bli sossepolitiker i Borgholm. Men att kommunerna saknar honom eftersom han kunde köra över tjänstemän på länsstyrelsen. Hör motsatsen om efterträdaren.


Mycket av att umgås denna helg. Har ingen relevant bild att lägga in, mer än sammaträdesbilder. Vill någon ha Tyresös hela upplägg för ny simhall kan jag skicka en pp.


Trevlig helg tillönskas Sveriges bästa folkslag, Växjöborna! Ni är det bästa jag vet!
I SmP kan man läsa om en  s k f d kyrkochef som blivit dömd för sexbrott. Tragiskt,  men väcker frågor om likabehandling.  Personen i fråga hade också politiska uppdrag. Hade personen t ex tillhört sd hade säkerligen tidningen redan på misstanktestadiet skrivit ut vilket parti det handlat om.


Sedan ursprungsinlägget har Bodström fått foten. Men det riktigt anmärkningsvärda är motiveringen. Inte att Bodström visat dåligt omdöme. Utan att tre partier saknar förtroende för honom. Detta visar också på dåligt omdöme av regeringen.
Nästa man " till rakning"? Blir det Sjöberg eller Eliasson? Borde bli Eliasson, men tror att det blir Sjöberg.
Bo Frank
Växjö 20171014/15