lördag 12 augusti 2017

Det extrema tycks ta över - dömer svenska domstolar enligt sharialagar?

Inom politiken. Klimat och miljö. Livsstilar och sätt att leva. Inom olika religioner. Eller är det en åldrande man som söker ett sorts jämviktstillstånd för att inte cirklarna skall rubbas för mycket.


Enligt Trump får inte statsanställsda prata om klimatförändringar. Undvek artigt denna fråga när jag hade en större grupp rotarianer från New York på kommunhuset igår. De fick min sedvanliga timmesföreläsning om Europas Grönaste stad, flaggning och kaffe med tårta. Eftersom de kom från The Big Apple var de bra och upplysta människor.  ( Dock oklart vad det stora äpplet kommer ifrån. Allt ifrån dans, till äppelförsäljning under depressionen till en bordell)


Har legat lågt med bloggen en tid. Har inte ansett att jag haft mycket att tillföra, men huvudförklaringen kan vara hårt arbete i Blekinge. Container efter container med diverse bråte. Har blandat detta med att passa upp min mor med mat och annat. Och ett och annat glas vin på vår brygga. Har också läst om Dorians Greys proträtt. Som jag uppskattar mer nu än för 40 år sedan. En veritabel uppsjö av kvickheter och tänkvärda ord. Var också tvungen att se om Eight Days A Week för femte gången eftersom den gick på TV. Förr tog det tre år innan en film kom på DVD. Nu  efter några månader. Har köpt en laddning som gåbortspresenter.


Fusket med assistansersättningar kostar snart mer än polisen! Unga män kör omkring med bilar i miljonklassen. Bekymmersfria, när andra arbetar. Inga dåliga bilar heller son rullar upp på Norrgatan i Växjö varje dag för besök på Migrationsverket och Försäkringskassan. Eller som står parkerade vid vissa restauranger i Växjö. Jag behöver inte säga mer. Ni vet vad jag menar.


Stämningen inom m är i takt med opinionsundersökningarna. Hundatals kommunalråd kan bli arbetslösa inom ett drygt år. Fattar inget. Tycket vi har en bra politik. Men AKB har inte oceaner av tid att vända skutan. Tycker dock att vi borde skippa politikerspråket och prata i klartext. När vi t ex som enda parti föreslår att dra in svenska pass för IS-krigare borde vi säga " Vi vill hitta alla tänkbara sätt att slippa få tillbaka dessa människor till Sverige". Enda fördelen med Trump är att det går inte att missförstå vad han säger. Och det räcker ganska långt, men långt ifrån den svenska lagommentaliteten.


Polisen i Sverige tvingas frisera sina insatser för att hålla moralen uppe. Sverige är inget rättssamhälle. Har sett en polis på stan i Växjö i sommar. Ingen på våra vägar. Kombinationen av inga trafikpoliser och att det kommer människor utan körkort visar sig i dystra siffror! I smått. Dagligen cyklas det och körs moped på trottoarer och gångbanor i Växjö. Människor knyter näven i fickan på svensk manér. Och kanske röstar därefter. Min gamla mamma blev påkörd när hon gick med sin rullator på en trottoar.


Sista helgen i Blekinge på ett tag? Hustrun har jobbat en vecka. Viken ligger som en spegel. Regnet hänger i luften. Snart dags för morgonmilen. Med mitt dåliga knä. Vi hoppas dock på en fin dag!


På måndag inviger jag en internationell matematikkonferens på LNU. Höstens arbete tickar igång. Dock i lugnade tempo än vanligt. Saknar inte mitt gamla jobb ett enda dugg. Går till val på att få fortsätta som Växjös fullmäktigeordförande.


Nästa helg dags för besök på Louisiana. Vi är där två ggr om året. Det finns så mycket underbart att göra. Har också privata resor till Sardinien och Liverpool att se fram emot i höst! Och en hel del annat.


Hoppade till av en rubrik i SvD där en svensk domstol dömt enligt sharialagar. Sverige är på helt fel väg.


Blekinge 20170812


Bo Frank