onsdag 12 juli 2017

S k semester - och en nyhet!

Har alltid känt att jag varit gift med jobbet. S k semester stör de normala rutinerna. Mellanlandning i Växjö. Nästa vecka hästvakt på Öland. Min mamma har varit hos oss några dagar i Blekinge. Kortspel, god mat och vin. Hustrun och jag håller i våra långpromenader. Två kass sommarprogram. Tråkiga. Annat var det med bloggerskan Dagny. Ett av de bästa sommarprogrammen någonsin? Mycket folk på stan. Blev kallad för rasist när sa till en svart kille att inte köra moped på trottoaren. Inte första gången det hänt. Känner sig snart som främling i " sin egen stad". Håller  på att bli en gnällig gubbe?  Men sanningen ligger kanske mitt emellan. Eller?
Sverige rankas som världens bästa invandrarland. En variabel är att man kan få mycket pengar över på socialbidraget och skicka hem.


Klimatet illa ute. Stora isberg släpper. Volvo dock en ljuspunkt. Hoppas att Trumps arrogans triggar andra.
Impad över Patrik Davidsson ( c ) i Uppvidinge. Kan få in värsta idolreportage på nyhetssidan med egna bilder. Värsta sommartorka. Patrik är dock en trevlig prick det är intressant att prata med. Vi sitter tillsammans i länets Regionala utvecklingsnämnd.


M vill ge 50 miljoner till polisen för kameraövervakning. En spottstyver. En av mina sista åtgärder i Växjö var att sätta kommunala pengar i detta för att hjälpa polisen. Tunnelbananan i Stockholm har tusentals kameror. Polisen i hela Sverige 150. Socialistiska Public Service hittar givetvis en röd kriminolog som inte gillar nåt som kan klämma åt brottslingar. Internationellt sett är det skandalöst att alla skall tvingas betala en avgift för att ha en möbel som sänder ut röd propaganda. Är jag ute och seglar? Göteborgs universitet har under decennier mätt journalister sympati. Och Janne Josefsson kallade häromdagen Journalisthögskolan för kommunisthögskolan!!!


Växjö sjuder av aktiviteter. Den öde sommarstaden har blivit en sommarstad. Härligt!


Växjö 20170712


Bo Frank