måndag 10 juli 2017

Anna Kinberg Batra och Janne Josefsson

Nuförtiden heter det att man skall leverera. Och det gjorde AKB i Almedalen. Jäkligt bra tal. Fokus på nya jobb, bidragstak, polis och försvar. Visste ni att den stor familj kan komma upp i en månadsinkomst på 50 000 kronor i socialbidrag. Politiken borde ta konkreta exempel på hur bidragen ser ut i Sverige och hur det leder till att arbetsföra inte står till arbetsmarknadens förfogande. AKB mycket bra på TV efteråt liksom i alla intervjuer. Klar och koncis.  Nystylad också verkade det som. Måtte nu vändpunkten komma. Sen kan jag inte för mitt liv begripa varför en kriminell organisation som Svenska Motståndsrörelsen kan få tillgång till Almedalen.


Polisorganisationen avslöjad igen i radio. Poliser talar med gråten i halsen om att man skäms. Yrkeskriminella kan använda samma pistol för 12 skjutningar utan att någon samordnar spaning om detta. Det var ju det som den nya polisorganisationen skulle fixa. Bedrägeriärenden skrivs av nästan innan de kommit in. Man klarar inte av att gripa en 16-åring i Vislanda. Gränskontrollen funkar inte. Det är fritt blås till Sverige. Och det finns inte resurser att avvisa folk som inte skall stanna. Inga tiggare som uppehåller sig olagligt i Sverige avvisas över huvudtaget.


Hade höga förväntningar på AKB men inga på Janne Josefsson. Men han överaskade. " Klasshatet" fanns att känna igen men ändå glatt överaskad. Han sa att DN:s kulturredaktion står för censur. Att han röstat blankt i alla val. Att det kryllar av kommunister i Public  Service. Och att när han skulle granska v sa en chef " Inte skall du väl granska en av oss". Han berättade att bibliotek i Sverige bränner böcker av Astrid Lindgren därför att 50-talsspråket innehåller ord som idag anses vara rasitiska.( Är det inte nazister och kommunister som skall stå för bokbränning? )
Som att Pippis pappa var " negerkung". Han beskriver att debattklimatet i Sverige där människor som är hederliga och välmenande men som anser att vi har för stor invandring drivs att rösta på sd i smyg därför de annars skulle bli kallade rasister. Få våga ställa sig upp och säga att invandringen är för stor. Fast en majoritet av svenska folket anser det.
Hursomhelst. Bra musikval också. Och Janne J valde att avsluta med Beatles,  Free as a bird.


Havet ligger som en spegel. Den blågula fanan är hissad. Daggen känns skön under fötterna. Men badtemperaturen vill inte infinna sig. Men den kommer säkert.


Blekinge 20170710


Bo Frank