lördag 29 juli 2017

Minst en hund begraven

En av Sveriges största säkerhetspolitiska skandaler. Statsministern informeras inte av två ministrar, Säpo, militära underrättstjänsten och andra som haft kännedom om detta. Kan bara jämföra mitt f d fögderi. Jag hade sparkat alla inblandade eller avgått själv. Beroende på humör. Naiv till min natur men tror fortfarande att Löfvén vetat tidigare än vad han sagt. Annars betyder det att hela den svenska statsapparaten har havererat.  Litar inte på den svenska ämbetsmannastaten där politiker ibland är statister. T o m kriminella statsanställda får rekordlöner efter det att de fått silkesnöret på ett mjukt sätt. En GD får ett strafföreläggande för att riskerat rikets säkerhet. Hur länge kam man bo kvar i detta land där ingen har ansvar för någonting!? Den svenska lagommentaliteten får inte peka ut bra eller dåliga.


Sommar i Blekinge. Maxi, Systembolaget, gäster i parti och minut. Kubb, krocket, fastighet i förfall genom min inkompetens och tummen mitt i handen. Men hustrun och jag travar på, minst en mil om dagen. Märks inte på min mage. Grädde och smör i det mesta och alla dessa goda viner. Blekinge har bättre väder än andra delar av Sverige. Poetiskt, lågmält och bra sommarprogram av socialisten Lisa Ekdahl idag. Ansvarig för Sommar heter Rödö. Och de röda är i majoritet även om man blandar in en och annan  naiv företagare för att förvilla. . Höjdpunkten var Jens Spendrup för några år sedan som påstod att det inte finns kompetenta kvinnor i Sverige för art fylla bolagastyrelser,


Tyckte dock bättre om sommar förr i världen så socialisterna åtminstone var belästa. I sommar i år många egotrippade unga damer. Och det gillar jag. Men först när man efter ett längre liv visat att man åstadkommit något av bestående värde.


Vinden slagit om från väst till syd. Bara småabborrar vid bryggan. Min vinnarskalle förbrukad? Förlorat tungt i sommar. Kubb, krocket, yatzy och diverse kortspel. Men mina lammfärsbiffar kanske är bäst i världen. Går aldrig på recept. Lammfärs, timjan, vitlök, ägg, kapris,  rödbetor och purjolök. Diverse kryddor. Gott med sallad av potatis, tomat, röd lök, oliver, fetapost, svartpeppar och rejält med pesto. Dessvärre har det annars utmärkta systembolaget bara ett enda rött grekiskt vin på ordinarie sortiment. För 119 kronor. Tycker inte det var pristvärt.


Nu skall vi faktiskt se fotbollen innan middagen. Gillar damlandslaget bättre än dess ledare.
Bo Frank
Blekinge 20170729