torsdag 20 juli 2017

En riktig gröngöling

Det som hänt kring Transportstyrelsen skulle fått oppositionen i vilket annat land som helst att kräva regeringens avgång. Men ni Sverige är det f n bara m och kd som vill fälla regeringen, fast på andra grunder. Det lär komma mer i kölvattnet av skandalen med Transportstyrelsen. Och varför behövs det en transportstyrelse. Vi har ju Trafikverk och en hel del annat. Vet någon hur antalet myndigheter har utvecklats?  Visst går det att sänka skatten.


Så har regeringen kommit på det moderaterna hävdat länge, att det skall ställas krav på att delta i utbildning för den som saknar utbildning. För att få bidrag. Folk från andra länder häpnar när jag talar om att en stor, nyinvandrad familj kan få samma lön som en svensk riksdagsledamot! Sen kan man filosofiskt fundera vilken lön det är fel på!


Stilla dagar på soliga Öland. Igår kom hovslagaren. Det var den stora händelsen. Hästen byter skor nästan lilla ofta som min mexikanska sol. Var sjunde vecka. Skillnaden är väl att hästen inte behåller sina gamla. Blev bjudna på middag igår kväll på Stora Frögården. God mat och fin solnedgång i havet. Och mycket mygg. Men de drabbar sällan mig. Får dock plocka en och annan fästing. Veckans höjdpunkt så här långt var nog i tisdags. En gröngölingunge, redan något större än en koltrast, kom upp bredvid min stol. Bara en meter ifrån. Och letade efter godsaker på den nyklippta gräsmattan. Öland är fint.


Öland 20170720


Bo Frank