måndag 1 maj 2017

Valborg med Ulf Myrestam och 1 maj med Löfvén

Besök av dotter Rebecka med sambo i helgen. Mycket mat, kortspel med farmor ock mexikanska solen. Min mor är en hejare på kortspel. Promenader runt sjöarna. Igår Valborg. Tjockt med folk på torget. Har bara firat Valborg i Växjö några gånger under alla dessa år. Senast för åtta år sedan då jag och Martha Elena gifte oss. Det var då 22 grader varmt på em!!! Inte en synlig polis. Men finns det inga så är det ju svårt. Bra vårtal av Ulf Myrestam. Hög trovärdighet. Talet rörde lite av vår folksjäl. Om Erik och Sigvard. Och om Public Service har som idé att stå för riktiga nyheter. Om våren. Jodå, men det märks ändå att många journalister skildrar världen utifrån ett vänsterperspektiv även om informationen är korrekt. Idag på morgonen en lång intervju med Birgitta Dahl. Inte en kritisk fråga. T ex om hennes vurmande för Pol Pot i Kambodja och det som visade sig vara ett gigantiskt folkmord. På första maj är radion rödare än vanligt. En karavan av människor från torget ner till Växjösjön efter det att vi var klara på Stortorget.  Många medborgare klagade på att fontänen inte var igång och att Hovslund aldrig flaggar på flaggdagar. Och många som älskar det fina stråket runt sjöarna.


Ett nöje att läsa SvD. Sveriges bästa ledarskribenter? SmP rätt OK också bortsett från lite trakasserier mot mp. Svenskans resebilaga får en på verklighetsflykt i flera timmar....


I maj. Besök i Blekinge. Gräsklippning. En kulinarisk macka från Maxi i Ronneby i solen. Har inte sett en polisbil på vägarna på flera månader. Hör Löfvéns osammanhängande 1 majtal på radion. Löfvén har upptäckt att det finns köer i vården. Men vem demonstrerar alla sossar emot? De styr ju landet och 50% av kommunerna! De  bäst fungerande kommunerna styrs blågröna. Detta kommer säkert att bekräftas när Fokus kommer med sin årliga ranking i nästa vecka. Nu en kömiljard till sjukvården.  Dessa pengar avskaffade sossarna för två år sedan. Skall på röntgen av mitt ena knä till Ljungby i morgon. Fick remiss för 7 månader sedan........ Har inte kunnat jogga eller springa på ett år.
På jobbet, sen eftermiddag.  " Bara" Monica Sandberg på plats i korridoren. Vi båda har fullt upp med bandyn denna vecka. Utan Monica skulle inget fungera i kommunen.


Solen skiner från en klarblå himmel i Växjö. Den globala uppvärmningen påverkar också Växjö. Vädret på vår jord blir mer och mer extremt. Och märkligt nog är det de extrema politikerna som förnekar detta. För det tar fokus från deras världsbild.


Bo Frank
Växjö 20170501