onsdag 10 maj 2017

Gröna toppar och röda dalar

Idag. Tre toppar i mp i Växjö. Gustav Fridolin kallade mig sin favoritmoderat när han talade på den stora bibliotekskonferensen som  jag inledde idag på förmiddagen. 


Stor särskolekonferens i början på veckan.


Inbjudan till Kuridstan. Kommunen avböjde. Presidiemöte KF o KS idag på morgonen. Men en hel del annat utbyte framöver. Nu söker vi unga musiker som vill åka till Litauen i höst.


En av mp:s EU-parlamentariker kommer till Växjö idag. Fick jag höra. Och Anna Tenje träffar bostadsminister Peter Eriksson i Växjö. Som ser fler byggkranar på en och samma gång än någon annan stans i Sverige. MP ser uppenbarligen Blågröna Växjö som det föredöme vi är när ekonomi och ekologi går hand i hand.


Röda dalar. Vansinnigt att slopa passkontrollerna till Sverige. Nu ökar antalet asylsökande igen. Bra att moderaterna sa nej till detta. Och Sverige har heller inga poliser för att öka gränskontrollerna. Och nu kostar AMS dubbelt så mycket som hela det svenska försvaret.


Sverige lägger de flesta pengar på den lilla elit som betalar för att ta sig till Sverige. Ivar Apri i SvD beskrev detta utmärkt i en ledare i förra veckan.


Nu snart till Stockholm. Hoppas tågen rullar idag.


Härlig helg så småningom. Hoppas kunna se både DFF och Öster.


Kommunen snickrar på en ansökan om Dam-VM i innebandy 2021. Och då har säkert vår nya klubb ett lag i högsta divisionen.
Drog faktiskt iväg en sommarspaning till SmP idag, sista dagen. Får se om det blir något med den. Tyckte den var rätt OK!


Bo Frank
Växjö 20171010