onsdag 17 maj 2017

Började i Syd-Afrika och slutade på sjukhuset

Var på jobbet sju. Till Radion vid åtta för att bli grillad om kommunens avtal med föreningarna i Arenastaden. Radions journalistik fungerar. Genom den lättsamma tonen säger man betydligt mer än om man känner att man släpats till slaktbänken. Säger vad jag vill oavsett i och för sig.
Träff med delegation från Sydafrika. Idag hade vi två olika delegationer från Sydafrika och en delegation från Kosovo. Diskuterade olika utbyten. Rörigt i Sydafrika just nu. Kan skriva en avhandling om det.


Lunch på Kulturparken med moderater. Gruppmöte m, blågrönt gruppmöte och så fullmäktige kl 14.00. Extremt annorlunda fullmäktige. Årets möten de kortaste på 40 år!!! Klara idag redan 17.10. Chefen ( Anna Tenje) i Kanada för att prata klimat/vår träbyggnadsstrategi. ÅKB  i Bryssel för att prata klimatfrågor och för att bli invald i ICLAI s styrelse. För andra gången någonsin. Inte en enda interpellation från oppositionen. Finns det en opposition?  Det enda de vill är att ha nattöppna dagis som ingen vill ha och som för barnens skull inte bör finnas!!! 75% av sd:s stolar tomma även detta möte. Dålig respekt för medborgarna. Således ett märkligt fullmäktigemöte.


Ber om ursäkt för att jag var lite okoncentrerad som ordförande idag. Under mötet fick jag reda på att mamma inte mådde bra. Hade trillat på en bussresa till Vadstena. Heldagsutflykt. Hämtade mamma på bussen 21.00. Körde henne till akuten. Det visade sig att hon trillat i Växjö tidigt på morgonen på väg till bussen!!! Slagit upp blödande sår i ansiktet, vid ena ögat. Och gjort sig illa i armen! Men insisterat på att åka med! Följde med hela dagen, inte klagat på nåt. Mamma är 91. Men fått mycket hjälp under dagen.


Till sjukhuset. Var där vid 21.30. Vid 23 var mamma klar. Tejpad i ansiktet. Helt bruten armbåge.
Inlagd för operation. Klagade inte på smärta eller nåt. Bra bemötande. Bra vård så långt jag kan bedöma.  Bortsett ifrån att vi i vårt land är extremt dåliga på polityr och att presentera oss med fullständiga namn. Är lugn. Bryter mina åtaganden under dagen i morgon för att gå till sjukhuset. Har dock middag i morgon kväll för hedersbelönade i kommunen. Och det tänker jag fullfölja.


Bo Frank
Växjö 20170517