söndag 21 maj 2017

Bland genier och idioter - PS

En del tid på sjukhuset för att hälsa på mamma. Kanske blir mamma utsläppt denna veckan. Hem? Korttidsboende? Fin middag med underhållning för kommunens hedersbelönade i onsdagskväll. God mat och bra viner. Högtidligt. Var värd för kalaset och iförd borgmästarkedjan. Lite klen närvaro av ledande politiker och chefstjänstemän. Går nu varje morgon runt båda sjöarna. Och det finns idioter även i Växjö. Sorgligt att se hur folk lämnar papper, flaskor och andra sopor i drivor. Även Storgatan efter en lördagseftermiddag ser ut som en soptipp. Skulle gärna avstå 1,5% av våra invånare. Men detta får inte förmörka tillvaron eftersom 98,5% tillhör det bästa folkslaget - Växjöborna. Torsdag kväll, middag för våra mexikaner. Småmöten på kommunen. Fredag. Satte inte min fot på kommunen mer än att justera protokollet från senaste fullmäktige. På eftermiddagen och kvällen. Linnéuniversitetets årshögtid. Först i konserthuset. Pampigt som vanligt. Borde vara flera sidor i SmP. Promovering av doktorer och installation av nya professorer. Och EDDA MAGNASON. Otroligt. Fin underhållning av henne både på eftermiddagen och på kvällen. Unik röst och skickligt pianospel. 
Galamiddag i M-huset. Högtidligt. Hade f d ärkebiskopinnan till bordet och f d landshövdingen och nu hedersdoktorn Kristina Alsér mitt emot. Trevlig middag. Dans. Hem sent. Uppe tidigt som vanligt.
Hustrun till Lund. Jag runt sjöarna. Såg DFF damerna ta tåget till Stockholm. De var taggade. Och det visade resultatet senare på eftermiddagen. Lördag förmiddag.  Städ- och fixardag med bostadsrättsföreningen. Ärtsoppa, punsch, knäckebröd och snaps till lunch. Något lugnare tempo efter lunchen. Jobbade på. Till mamma på sjukhuset och bort på jättekalas till en god vän. När jag kom hem höll föreningens sista tappra på med whiskyprovning.
Lite svalare. Runt sjöarna. Nu fortsätter arbetsdagen. Till mor i eftermiddag. Och så pokerkväll med " grabbarna" på Väster.


Har det förbaskat bra. Inte många kommunala åtagtanden denna vecka. Åker tidigt torsdag morgon till Aarhus med lilla hustrun. Årets kulturhuvudstad i Europa. Vi skall vara kulturella i fyra dagar. Bara den blå katalogen om vad som händer i Aarhus väger 2 kilo.


Nu smälter isen så att t o m världsarvet av fröer på Svalbard hotas.


Och solen lyser över Växjöborna. Och om två veckor har vi pingst. Det som den store Tegnér benämnde hänryckningens tid....


PS Läser på Text TV att de senaste årens skottlossningar är utförda av män med utländskt ursprung, 90%. Ingen nyhet för mig. Samtidigt som Sverige saknar både poliser, gränsbevakning och en stram flyktingpolitik. DS
Bo Frank
Växjö 20170721