måndag 3 april 2017

Svensk politik är tam

När man följer internationella media så ser man att den svenska politiken är tam. Svaren är undanglidande. Saker benämns inte med sitt rätta namn. Svenska politiker pratar sällan klartext utan s k vanligt folk behöver nästa vända sig till oraklet i Delfi för att uttyda det som sägs. I inget annat land skulle det accepteras att ungdomsgäng sätter agendan i samhället och skolan. Men de har väl ingen barnombudsman!


Strålande sol. Den som vaknar och promenerar tidigt ser fortfarande hemlösa ligga under filtar på trottoarer. Dock ej i de finare stadsdelarna. Men där bor vi inte. Lång promenad på två timmar i går morse. Iklädda vita, tunna BeatlesTshirt. I inget land ser man så många ungdomar i Beatlesoutfit. När Beatles förnedrade sig till att komma på Spotify skedde 90 miljoner nedladdningar på tre dagar. 65% av alla som laddade var under 34 år. Mexico ligger i topp på nedladdningar. Beateles var aldrig här. Men Paul McCartney har varit här flera gånger. Fick igår höra talas om en Beatlesfestival som var dagen innan...... Det finns en radiostation som spelat Beatles dygnet runt i 40 år.


Tog tre av hustruns syskon på braklunch på en argentinsk restaurang igår. Gigantiska köttstycken och det blev dogybag. Hustruns mor dock för svag för at kunna ta med ut. Kortspel och tidig hemgång. Sovit hyfsat i natt. Med öronproppar. Här går trafiken dygnet runt, nästan allt är öppet dygnet runt. Tar en rejäl skvätt Tequila varje morgon. Kanske mera tro än vetande. Men det kännetecknar en del av den svenska politiken också. Ungdomsgäng som t o m ger sig på livrädddningsbåtar skulle låsas in på bröd och vatten i en månad. Och så kan barnombudsmannen säga vad han vill.


Fotbollarna rullade vår väg igår. Annars är den sämsta bortförklaringen den motsatta. Bollen rullade inte vår väg. Ungefär som politiker som förklarar valförlust med att " vi fick inte ut vårt budskap" ! Det var ju det man fick och därför gick det åt skogen!


Idag. Till vårdcentral för att besöka en specialist för hustruns polioskadade syster. Är man handikappad går man bara förbi kön, rakt in. Och betalar inget, inte ens för medikamenter. Lite plus i detta land. Promenader. Social samvaro. Har dock ej tid för att "göra stan" . Men det har vi gjort många gånger förut.


Mexico City 20170403


Bo Frank