måndag 27 februari 2017

Bengtsson, Escovedo, Munther, Labowitz och Sandgren - Älmhult

Så var det måndag igen. Vet inte om det är helgerna som går fortast eller arbetsveckorna. För min del har allt flutit in i vartannat sedan jag slutade Katedral 1973.


Flitigt promenerande i helgen. Tillbringade en stor del av lördagen på SM i friidrott. Det var en nagelbitare att se Angelica Bengsson riva två gånger på 4.40 och så klara sig vidare och vinna. Nära ny rekordhöjd. Träffade unga damen innan tävlingen började och önskade lycka till. Hälsade också Angelica välkommen förra helgen då hon var en av våra gäster på VIP middagen inför mello. IFK gjorde ett proffsigt arrangemang. Så också två sjukbesök i helgen. Och hann återupptäcka en av mina musikaliska favoriter. Sheila E. Eller Sheila Escovedo som hon heter. ¨Kolla hennes genialitet på nätet. Sheila är trummis, multiinstrumentalist, låtskrivare och sångerska. Har också spelat med Prince, Ringo Starr och många andra. Det som impar mest, förutom alla trumsolon, är hennes enorma glädje och utstrålning på scenen.


Denna veckan diverse möten i kommunen och i regionen. Två Beatlesföredrag . I Växjö och Älmhult. Skall också prata på Ljungbymoderaternas årsmöte. Och hela nästa veckoslut går i Duluth tecken. Vi firar 30 år som systerstäder med bl a en konstutställning. Jodå, jag var med när det hela började. En av initiativtagarna var Ragnar Munther, en av mina företrädare i ämbetet. Är också värd för en jubileumsmiddag på slottet. Anne Labovitz ställer ut i Växjö. Som kuriosa kan jag berätta att man från Duluth kontaktat Växjö och frågat om det är säkert att åka hit med tanke på stämningarna efter valet av Trump.
Nästa söndag kommer också The Music story till Växjö konserthus. Spännande!


PS Var ikväll och såg La la land. En Oscar för Sandgren. Har svårt för vissa musicaler av någon anledning, som bara Freud kan klara ut. Men detta var en sevärd film som anbefalles å det varmaste. DS
PS PS Alliansen vill inte ta makten i Älmhult. Då är frågan varför man skall rösta på alliansen i nästa val. Ofattbart! Älmhults decemberöverenskommelse/februariöverenskommelse. Shame! DS DS
Växjö 20170227


Bo Frank