tisdag 6 december 2016

Stort och ödmjukt tack!

Mitt sista gruppmöte som KSO igår. En sagolik kväll på Asa herrgård med julbord och allt därtill och lite till. Rörd över all avtackning med sång ( Beatles ) tal, gåvor och inspelade hälsningar från partiledningen. AKB, Tobé och Elisabeth Svantesson. Inte minst från Cheryl, det mest personliga inslaget! Och hälsning från Monika Sandberg som poserade med min försvunna kalender ( Som Monica länge velat ha bort ). Är så tacksam för allt som hände igår kväll.  Också överlämning till Anna Tenje som kommer att överraska genom att i en del lägen vara betydligt mer bestämd än vad jag har varit!


Märker dock att kalendern för nästa år är rejält fulltecknad redan, men skönt att slippa att vara i konstant jour och stand by!


Idag hela dagen på Linné. Med Agenda 2030. Hela kommunledningen är där. Så 15.30,  min sista kommunstyrelse.  86 ärenden skall bankas igenom på max två timmar. Därefter bjuder Blågröna oppositionen på en rejäl julglögg och skumtomtar.
I kväll är det kommunstyrelsens årliga julmiddag för alla ledamöter och tjänstepersoner som arbetar nära oss.


I morgon går färden till Åseda och regional utvecklingsnämnd. Ett av de uppdrag jag behåller perioden ut. Och därefter julavslutning med regionens m grupp. Ännu ett julbord. Går nog bara in för lutfisk, om den finns....


Sa för någon vecka sedan på jobbet att det räcker med et samtal från Ivanka för att pappa skall ändra sig i klimatfrågan. Igår träffade de båda Al Gore och Ivanka träffade också Leonardo Dicaprio! Får de vad som kommer ut av det. Skakigt i världen. Skall nu också Italien dras in i ! Itex". Där allt som uppnåddes av Cavour och Garabaldi 1861 skall rivas upp!


Världen har aldrig varit så komplicerad och oförutsägbar som nu. Andra länder skulle vara glada om de hade tid att diskuteras normkritik, fornlämningar och buller som hindrar byggnation och andra lyxämnen som vi fortfarande lägger tid på. Hur länge?


Radion lägger med tid på att prata om en oljeledning i närheten av ett Indianreservat i USA än den ryska gasledningen som skall dras i Östersjön!


EN NYHET. Om allt går som det ska, kommer Per Schöldberg och andra att direkt för medborgarna och fullmäktige presentera det vinnande förslaget till nytt stadshus/knutpunkt på första fullmäktigesammanträdet nästa år. Den 24 januari! Kan bli rekord i tittande! Och lyssnande! Jag såg juryn gå omkring och titta på stadens siluetter igår!


PS Den nya enhetliga statliga polismyndigheten tycks innebära att på en del håll läggs utredningarna på hög medan de halveras på något enstaka håll.  Får de vad det kan få för konsekvenser för resurstilldelningen framledes. Hur färre poliser skall fördelas till ett ökande behov!!! DS
Växjö 20161206


Bo Frank