onsdag 7 december 2016

Anna börjar överväxlingen för att ta stafettpinnen - PS

Och det vid en hastighet som på ett 200-meters lopp. Var förmodligen den som kände minst vemod igår på mitt sista kommunstyrelsesammanträde. Och en bra dag att göra mitt sista möte på. Hela dagen på Linné kring Agenda 2030. Vi var den första kommun som den nya Agenda 2030- myndigheten träffade. Växjö är åter igen först kring frågor om hållbarhet. Känner ganska stor delaktighet i att Växjö varit pionjär i ett stort antal frågor. Väntar också på att vår utvecklingschef Anna Karlsson skall bli klar med en sammanställning av alla rankingar som vi kan hitta! Trivsamt sista kommunstyrelsesammanträde. Med efterföljande middag på Cava. Fick fin bok skriven av Linn Ullman, från Åsa Karlsson Björkmarker. Får allid fin bok på avslutningsmiddagen. Älskar allt som andas Ingemar Bergman! God stämning som alltid.

Har bestämt mig för att inte sakna något. För jag har ju möjligheten att ha nästintill det bästa kvar och får företräda en stad och kommun som jag känner mig som Ett med. Nu får Anna ta rubbet. Och stå ut med medgång och motgång. Underbara medborgare, fantastiska företagare och ett föreningsliv som är bäst i Sverige. 98,5% journalister som är OK och någon/några där man bara känner sig vara i debatt med med en socialist som vill nita en!

Anna är i praktiken redan chef. Tar inga beslut längre. Och har lämnat över efter hand under de senaste månaderna. Till Anna och Per S.  Det kommer att bli mycket bra. Anna är bättre på att tänka. Och skjuter inte från höften. Men jag hoppas att Växjös värdeord - I Växjö vågar vi - skall leva vidare. Växjö har kännetecknats av snabba beslutsgångar. När någon pratar med kommunledningen vet man att det man kommer överens om gäller. Har två arbetsutskott kvar.

Det blir bra med Anna. Ingen som tillträtt som KSO har varit bättre förberedd. Få tror det, men jag kommer inte att lägga mig i nåt. Och kommer inte att tillåta att Anna blir ett rundningsmärke. Och det kommer inte Anna heller att tillåta. Var tid har sitt ledarskap. Och den allt större staden kräver kanske mera av att flera är delaktiga. Blågröna Växjö kommer att få ny energi. Och nya kvastar sopar bäst. Svårare än så är det inte. Anna har en annan sak till skänks. Den samlade kompetensen i kommunledningen har aldrig varit större. Då talar jag om Blågröna. Och den tjänstemannakår som finns för att ta fram underlag och verkställa beslut. Är imponerad över kommunens samlade kompetens. Och driv. Och Anna har en fin regnbågsfamilj i Blågröna. Och en härlig egen familj.

PS Skall lärare nästintill dagligen bli kallade för hora eller få höra Fuck You på skolor i Växjö. Och skall vi ha sådana barn på våra skolor? Sverige är bäst i världen på att sopa problem under mattan. I vilka andra länder skulle detta tolereras?   DS

PS PS Läser i DN att vinyl nu säljer bättre än nedladdning. Det finns hopp för mänskligheten DS DSVäxjö 20161207

Bo Frank