fredag 14 oktober 2016

Hemma och vänder - PS

Tidigt på jobbet. Bra vecka på Kreta bortsett ifrån att jag inte kunde gå. Lyckades ändå, med Guds försyn krångla mig till en tid på en vårdcentral idag. Lovade att inte återkomma till detta, men skall skriva en novell om dessa krumbukter längre fram. Om alla samtal med olika instanser inom regionen som ger motstridiga uppgifter om samma regelverk. Träffade en ytterst noggrann, ung AT-läkare som uppvisade stor kompetens. Remiss röntgen för knät och vidare till sjukgymnast med den stela hälsenan.  På jobbet först av alla. Diverse möten hela dagen. Nu snart, 17.00  möte med moderata fullmäktigegruppen med diverse fyllnadsval. Kommunalråd efter Anna Tenje, ordf i ut nämnden efter  Anna och ny fullmäktigeordförande/Borgmästare efter Benny Johansson. Ikväll, senare, middag med litauiska gäster.
Social helg. Bl a middag för våra mexikanska vänstudenter.
Åker på måndag morgon till Bryssel för att tala på en klimat- och energikonferens som leds av kommissionens vice president Maros Seftovic. Är talare tillsammans med en parlamentsledamot, en energidirektör och en portugisisk energiprofessor. Hemma på tisdag. Företagsbesök på onsdag. Diverse möten torsdag och fredag.


Bob Dylan. Kommer, kommer ej. Oväntat. Leonard Cohen? Har sett Bob Dylan glad. Några favoritsekvenser med världens mest namnkunniga orkester. Efter Beatles. Traveling Wilburys. Bob Dylan, George Harrison, Tom Petty, Jeff Lynne, Roy Orbison och Jim Keltner. En av mina bästa DVD:s. Bob Dylan skrattar och ler några sekvenser. Kolla på nätet! Såg Dylan på Malmö Arena för 4 år sedan. Han var inte speciellt talför.

Trevlig helg!!!

PS Har nu fått gruppens enhälliga stöd som Växjös näste borgmästare. Kan då ägna all min kraft åt att marknadsföra Växjö i när och fjärran och avlasta Anna Tenje. Vet själv hur det var när jag blev KSO 1991 med små barn hemma. Kommer också att försöka mig på några nymodigheter i fullmäktige. Det är också viktigt att sätta agendan för en fortsatt positiv stämning på fullmäktiges möten för att förtjäna respekt från hela fullmäktige.  Och lyssna in de övriga i presidiet. Samt att få fortsätta samarbetet med Monica Sandberg som är kommunens mest effektiva tjänsteperson. Brukar säga att det finns två personer i hela kommunhuset som kan få mig att ändra uppfattning utan att behöva argumentera. Monica Sandberg och Anna Karlsson, vår utvecklingschef. DS
Bo Frank


Växjö 20161014