måndag 17 oktober 2016

Fritt fall

Själva ordet samhälle och dess ursprung har att göra med gemensamt skydd och säkerhet. Aldrig tidigare har polis och försvar haft en så liten och marginell del av statens budget. 150 personer på Gotland skall stoppa Putin. Och i Sverige och Växjö är polisbristen så akut att rättssäkerheten inte går att upprätthålla. Orden för att beskriva läget räcker snart inte till. Kommer att agera. Igen och igen.
Är fram tills årsskiftet ordförande i Brottsförebygtgande rådet. Ett " råd" som sett polisen utarmas de senaste fyra åren.

Stillsam söndag. Fortfarande dålig i sena och knä. Det blev Domkyrkan i stället för promenad. Middag för mor, mexikanska studenter och ännu en gång början på Änglagårdserien. Ju mer jag ser denna film, desto bättre blir den.

Nu stryka två skjortor, tåget till Kastrup - om det behagar gå - och så flyg till Bryssel.Ny härlig arbetsvecka. Fast jag kommer inte att sakna detta. Har ju andra intressanta saker att ta tag i. Skönt att slippa det yttersta ansvaret för allt som händer i kommunen. Fast fullmäktige har på sitt sätt det yttersta ansvaret. Fast på ett annat sätt.

Snart är oktober slut. Beatles ser på mig från månadens bild. Med katedralen i Milano i bakgrunden.Växjö 20161017

Bo Frank