tisdag 27 september 2016

Love is in the air

Så utgick det ett påbud från Kultur- och Fritidsförvaltningen att Kulturnatten 2017 kanske borde gå i kärlekens tecken. All you need is love! Ingen dum idé. Kommer som vanligt att ha en Beatlesseans denna lördag i Januari. Skall bestämma innehåll inom kort. Har fyra Beatlesföreläsningar inbokade framöver. Varav en helkväll för alla Rotaryklubbar. Pratar nästan Beatles lika mycket som miljö. Beröringspunkterna är många........

Veckan snart slut.... Igår. Sedvanlig måndag. Beredningsförmiddag. Eftermiddagen på Almi. Så Skypemöte med en entreprenör som vill satsa på Växjö. På kvällen företagsbesök.

Idag rundresa med LRF i norra kommundelen. Mjölkpriser, statlig styrning av skogar, öppet landskap, bredband, livskraftiga kommundelscentra, strandskydd, djurhållning. Beundrar de 4% under 30 år som bedriver jordbruk idag. Och de 96% andra oxå, givetvis. Bra resa. Trevliga människor. Kanske första gången sedan jorden skapades som en buss skrapades och körde runt Hishultasjön i Hishult. Den bästa köttsoppa jag ätit. Från Svenssons möbler, i bygdegården i Bergslund. Arbetsutskott när vi kom hem. Arg på Trafikverket. Var i radio om detta. Kommunen träffar trafikverkets GD  11 oktober då jag är på Kreta. Per S tar detta. Med Anna T och ÅKB. Från Karlskrona, Kalmar, Älmhult och andra......Höghastighetsjärnväg och sänkta hastigheter!

I morgon går det brev till rikspolischefen om begäran om möte. Tänker, om möjligt, dra denna skruv i botten innan årsskiftet.

Fick ett inställt möte ikväll. Lagar god mat till lilla mexikanska solen. Och i avsaknad av kanaler följer jag Lakers vi SmP och text-TV. Och läser.

I morgon. Regionfullmäktige. En helt passiv majoritet som inte ens har styrfart. Bara pinsamt.

Avtackning av Kristina. Bästa landshövdingen på 200 år. Tog initiativ till en gemensam uppvaktning
från kommunerna och regionen. Som Anna Fraansson och jag? kanske utför i morgon. Utöver detta, innan landshövdingens önskemål var känt, en bättre och speciell gåva från kommunen som binder samman ett gemensamt intresse som jag delar med vår högt värderade hövding. En ledtråd!

1963 gästade Tage Erlander Hylands hörna. " Gubbar och kärringar, huk er i bänkarna för nu laddar han om" . Den minnesgode vet. Och andra kan goggla! Men det går inte att skjuta med denna tingest!

Nu stänger vi butiken för idag!
PS Gillar Per Wästbergs kulturartikel i Expressen idag DSBo Frank
Växjö 20160927/28