söndag 28 augusti 2016

Muslimer intar skolinspektionen? Bokmässan - ett hot mot yttrandefriheten!

Åkesson har sommartalat. Vill bilda regering med m och kd. Och lämna EU. Svårlöst ekvation. I tider av Brexit, Trump och Åkesson behövs EU och sammanhållning mer än någonsin. EU bildades av kloka politiker som sett att krig och nationalism är förödande. Europas och världens utmaningar kräver sammanhållning. Och gemensamt arbete. Inte att gå tillbaka till reptilhjärnans logik. Flyktingmottagande, eknomisk tillväxt, miljöproblem, orgnaiserad brottslighet, företag som vill ta över den politiska agendan - allt detta kräver mer av samarbete och inte mindre. Extrema politiker spelar på människors rädsla. Så har det alltid varit. Å andra sidan måste vettiga politiker inse att det går inte att få folkligt stöd för en invandring som upplevs som ohämmad. Samtidigt som det dagligen skrivs om polisbrist och att det offentliga fallerar på olika områden. Vettiga politiker och partiet får ju inte lämna över bollen till de som sår split och upplösning.

Nu har Skolninspektionen medgivit att man i islamska skolor får dela pojkar och flickor i gymnastikundervisningen. Motivet sägs vara att eleverna annars inte kommer till skolan. Religionen står således över svensk lag om skolplikt. Tror någon att denna typ av underkastelse gör svenskar mer eller mindre positiva till invandring eller islam?

I Frankrike vill politiken diktera hur man skall klä sig på stranden. Tror inte på det. Men Danmark har valt rätt som inte tillåter heltäckande ansiktsmask på offentlig plats.

Läser i DN idag om olika aspekter på kommunal revision. " Den som utser exempelvis förtroendevalda revisorer och tar emot granskningsrapporter är ofta själva föremål för granskning eller är kollega eller vän med den som granskats" . Så är det i Växjö och i landets alla kommuner. I t ex Lunds kommun har till och med den politiska majoriteten lagt beslag på ordförandeposten i revisionen!!!

I SvD idag är i princip allt läsvärt.

Läser SmP på nätet om allt som händer i vår fantsatiska stad. Kultur, jippon och idrtott. Engagerade människor.

Och avslutar med Lennon/McCartneys enkla visdomsord. The love you take is equal to the love you make. Svårare än så är det inte.
PS Det finns inget mer öde än en kommunalrådskorridor i kommunhuset en söndagsmorgon. Håller på att bringa reda i kommande aktiviteter. DS


PS PS Som SmP:s ledarredaktion och andra media uppmärksammat, har bokmässan portat Nya tider. Temat för årets mässa är just yttrandefrihet!!! Däremot är kommunistiska förlag välkomna som försvarar massutrotningar. Kultureliten i Sverige har alltid sett mellan fingrarna med allehanda kommunistiska illgärningar. Jag hoppas att inte motsvarande skulle hända på Fria ordets hus i Växjö!!! DS DS
Bo Frank
Växjö 20160828