måndag 15 augusti 2016

Karl-Oskar III -festen är över

Nu är festen över. Härlig Karls-Oskar helg. Fast saknar den gamla mossiga Minnesotadagen. Kanske en tidsfråga innan den återuppstår i Växjö i ny tappning. Vi hängde, som nu numera heter, större delen av lördagen med Björn Englén och hans mexikanska flickvän Paula. Björn hemma från LA på kort sommar uppehåll. Spelade för 75000 i Tyskland veckan innan. Jodå, Janne Schaffer hade bra koll på vem Björn var. Vi träffades på Statt. Härligt mingel med Växjö Citysamverkan och sponsorer. Vi smet ut och kunde stå intill scenen och ta in Electric Banana band. Härligt att se 4000 sjunga Maja Piraya och en del annat. Ett lysande och levande reportage i SmP.
Gick sent till Teatertorget för vätskekontroll. Och Zebrakings hade en bra publik och gjorde ett lysande gig. Vår vän Micke Ringdahl var i storform. Det blev sent.
Började söndagen med en trevlig Gudstjänst i domkyrkan. Kristina och Karl-Oskar-tema. Musik från Kristina från Duvemåla. Promenad runt sjöarna. Solen kom tillbaka. Såg om Utvandrarna på Palladium. Få såg denna gratisfilm som sponsrades av Växjö citysamverkan. Tre timmar lång, men den kändes inte seg. Undrar hur Bergman hade gjort manus och regisserat? Det är väl en av de saker vi aldrig få veta.

Politiskt inte mycket nytt. Mer än att Löfvén fått berättigad kritik för att inte bett Aida stanna kvar. Brottet står inte i proportion till avgången. Speciellt inte som det inte framkommit att det finns " mer" på henne.

Dags däremot att slutan gulla med Anders Ygeman. Trots den trevliga framtoningen så leverear han inte. I slutet på förra veckan förslog en grupp sossar att man skall införa marknadshyra i vårt land och skrota den socialistiska planhushållningen som ger stor makt åt röda ombudsmän i hyresgästföreningen. Bra initiativ.Och DFF tog en poäng. Tänk att förlora en guldmedalj på ett lite sämre slag. Första gången jag sett golf på TV.

Ny härlig arbetsvecka och första gruppmötet med moderatgruppen i kväll. Idag också lunchpromenad med några moderater. Snart är det fredag. Det är fler måndagar och fredagar än andra dagar i veckan. Känns det som.

Växjö 20160815

Bo Frank