lördag 13 augusti 2016

Karl-Oskar II - var finns föräldrarna? Och minns två profiler som gått bort! Aida går!

Det första man såg i går morse var Agne Bergwall&Co som spikade ramper vid vattentorget. För kultävlingen. Karl-Oskar är på g. Hägern Arne vägrade nästintill att flytta på sig där den satt på gångvägen kring lagunen. Härlig morgonpromenad runt sjöarna. Sällan man ser någon simmare i sjön. Man kan av media få det intrycket att det kokar av simmare som tränar i Växjösjön. Jag vet, som går runt sjöarna, varje dag på olika tider.
Folk från när och fjärran spikar upp sina stånd med marknadsvaror. Tror att det är de som har minst med pengar som köper mest. Gick runt på stan, sent, efter att ha sett den underbara familjen Addams på gamla teatern. Lätt regn, men varmt. Lite chockad av alla tunnklädda barn/ungdomar som drog runt i svärmar på stan. Ensamma utan föräldrar. Från 12-årsåldern och uppåt. Så många föräldrarlösa ungdomar kan det inte finnas i Växjö. Få vuxna ute. De som var ute satt i något tält och drack öl. Det hade behövts fler vuxna på stan. Men blev glad. Såg för första gången i sommar livs levande poliser. Och Växjös poliser är bra och trevliga personer. De som finns! Hamnade i öltältet på Teatertorget. Har svårt för att "ta" att så många Växjöbor vill bjuda på ett glas när vi är ute. Låter mig dock aldrig bjudas. Vill inte ha skuld till någon. Bra liveband som spelade på stora scenen på Teatertorget.

Så illa som det står på SmP:s webb var det inte. " Flertalet omhändertagna för fylleri". Så många poliser finns inte i hela Småland!

Läser SmP tidigt, tidigt idag på morgonen. Nu är Einar Swanström också borta. Inom loppet av några månader. Tre av moderaternas ledande personer från förr. Eller fyra om man så vill.  Gunnar Hillerdal, Martin Ekdahl och nu Einar Swanström och Sven Svensson. Einar var vänligheten och kunnigheten personifierad. Alltid med glimten i ögat. Grundare av FLK. Det Einar inte vissste om Växjös sjöar var inte värt att veta! Einar var den förste politiker, som redan på 50-talet,  väckte tanken på att rena Växjös sjöar!!! Och så Sven Svensson. Sven lämnade i princip politiken sedan han med en hästlängd förlorade riksdagsvalet 1968 mot Erik Hovhammar. Sven var SJ-tjänstemannen som blev Växjös förste informationschef. Och avslutade kariären som VD för Almi. Sven var bra på språk, belevad, beläst och bildad. Och en av medlemmarna i Vikingarna i Växjö.


När lilla hustrun behagar slå upp sina vackra mexikanska ögen blir det ut runt sjöarna igen. Och vimla/mingla med folk hela dagen!

Jag är nästan aldrig avsundsjuk. Förutom att jag gärna skulle velat ha råd med en av alla rara bilar som står på Teatertorget idag. En Masarati!? Som en av bilägarna sa. Köpa är inga problem. Men att äga!

PS Aida Hadzialic avgår. 0,2 promille. Känner denna unga, begåvade, stiliga och trevliga jurist. Och minister. Är rädd för en regering med bara helt felfria människor. Mitt förtroende för henne är dock intakt! Vi har haft många trevliga möten då begåvade Aida var kommunalråd i Halmstad. I vilket annat land som helst hade en minister haft bil och chaufför till förfogande. Dock inte i sossejämlika Sverige! Ett statsråd får inte ens hjälp med att hitta en bostad eller kan få bo på hotell under en övergångsperiod. DS

Växjö 20160813

Bo Frank