måndag 22 augusti 2016

Det svänger i politiken - snyggt och fult

S testar försöksballong om att förbjuda tiggeri. Tror på ett nationellt förbud snarare än att varje kommun skall tröska igenom detta i det kommunala maskineriet i 289 kommuner. . Moderaterna välkomnar förslaget. Bara för tre år sedan blev riksdagsledamoten Cecilia Magnusson från Göteborg uppläxad av partiledningen och belagd med talförbud för att ha sagt samma sak. Nu låter det som om detta är en fråga som moderaterna drivit i åratal. Det svänger i politiken!
Skolan börjar. Och även människor som sökt asyl i Sverige har återvänt från semester i de länder man flytt ifrån. Är det bara jag som ser att det är något som inte stämmer?


Ännu en helg har gått. Fotbollsfest med Öster i fredags. På kalas i Långasjö byggdegård i lördags. Och bodde över på det trevliga vandrarhemmet. Läser på vägskyltarna om Ljuder, världens mest kända socken. Om Klasatorpet och Korpamoen. Svart natt där man knappt såg styret på cykeln och hustrun på pakethållaren. Som om cykeln hittade hem och rullade av sig själv - i uppförsbacke! Hur gick detta till?


Födelsekalas i Lund igår. 26 grader varmt på sen eftermiddag. Vad man hinner på en helg. Skolstart. Svenska elever är lediga 187 dagar och går i skola 178. Det ör definitivt något som inte stämmer.


Vietnamesisk delegation i Växjö. Män i svarta kostymer och kvinnor i fina dräkter. Svenska värdar..... Kanske borde vi diskutera en klädkod. Har skrivit om detta tidigare. Det handlar om respekt för uppdraget och inte om snobbism.


Idag på förmiddagen. Möte med bygderåd, möten om nytt projekt på Ringsberg, om jättefobollstävling i Växjö, om nya utmaningar för kontaktcentrum, om direktmöte på Söder, om nya företagsetableringar och om ett företag som stänger ner. Ärendegenomgång. På lunchen. Möte med TV för den årliga bevakningen av studenter och bostäder. Senare idag. Träff med återvinningsföretag. Och ett möte på Almi. Växjö är fantastiskt. Och Växjöborna gör Växjö!


Snart är det fredag...


PS Våldet och morden ökar extremt mycket i Sverige jämfört med övriga Norden. Alla som inte är socialister, kriminologer och andra bortförklarare vet att det handlar om. Tror att det blir tillåtet att se sambanden om något år eller så! Det svänger ju i politiken!

PS PS Underbart att flickan med den röda kjolen kommit tillbaka på sin plats vid Växjösjön. Man gläds åt alla vackert runt sjun. Dock fruktansvärt fult att se Bishops hemska blaffor i korsningen Kungsgatan/Sandsgärdsgatan. Får man sätta upp hemska skyltar hursomhelst? DS DS

Bo Frank
Växjö 20160822