onsdag 24 augusti 2016

19 grader

Fick ett företagsbesök avbokat idag på förmiddagen. Drog därför ner till Blekinge med mamma igår kväll. Klippte gräs och badade vid bryggan. Faktiskt 19 grader. Bra vatten. Klarare än på decennier säger marinbiologerna. Och det stämmer!  Klarblå himmel, vattnet som en spegel. En ljum kväll. En granne kom förbi. Med hund och katt i släptåg. Vi satt ute tills solen försvann bakom berget.


Igår hade vi Blågröna gruppmöte hela förmiddagen. På eftermiddagen miljöberedning. Cheryl och jag. Med olika kommunala tjänstemän. Pratade bl a om nästa års Earth Week. Per Bolund kommer. Annars är det ett elände att få besked från ministrar. Försökte få Kaplan till ett möte under ett års tid. Och träffade honom två ggr under denna tid. Trots säkert 25 påstötningar, inget besked. Och så avgick han. Lika bra det. Matmässan i Växjö har sökt glesbygdsministern under ett års tid. Inget besked. Damberg, inget besked. Till slut nej. För Guds skull. Säg ja eller nej. Har sökt Karolina Skog under en veckas tid. Fick nej efter att ha passerat sömniga och ganska nonchalanta tjänstemän. Jag har inte mindre fylld kalender. Men ger besked på studs. Ministrar är folk som har horder av människor omkring sig men kan inte bestämma knappt nåt. Sverige har ju inte ministerstyre.


Och nu dör barn av att det slängs handgranater i Sverige. Vad händer i vårt land? Har inte sett något uttalande från någon ledande politiker. Och samtidigt vill Ygeman att unga inte skall kunna häktas under sex månader som idag. Finns det något land där våldsverkare kommer så lätt undan som i Sverige?


Trevligt däremot att få rapporter om lite annorlunda och fina ceremonier vid skolstart i Växjö. Alla tycks älska skolan utom vissa fackliga företrädare som regelbundet träffar sossarna för gemensamma klagostunder. Och sossar i Växjö älskar att prata om segregation utan att erkänna varför det ser ut som det gör. Och värst är det i Malmö och Göteborg där sossarna har haft makten sedan demokratin infördes. Och i Södertälje.


AKB på TV igår. Tror att 98,5% av befolkningen står bakom alla våra förslag för att skära i alla bidrag för nyanlända.


I em till Borgholm. Igen. Budgetberedning på våren och höstterminsstart i augusti. Alla ledande politiker och förvaltningschefer och motsvarande. Kick off. Eller vad man nu vill kalla det. Det brukar alltid vara god stämning. Ansvaret ligger självfallet på den som är ansvarig. Och det är kommunsstyrelsens ordförande. I alla lägen.


Ser fram emot några fina dagar med den "kommunala familjen".
Blekinge 20160824
Bo Frank