måndag 18 juli 2016

Rastlös

Gjorde ett fynd på loppis igår. En DVD med Ringo Starr och hans All Starr band. Konserter under ett decennium. Oj vilka musiker! Tänka bara att få se Ringo tillsammans med Jack Bruce ( Cream ) som spelade de flesta instrument och Gary Brooker ( Procol Harum ). Och många andra. Oj. 20 kronor. Och med ett förord  av Paul McCartney. Några danskar lovade ta med sig Beatleskalendrar för 2017 till nästa söndag.
Venezia stängt. Köpte pizza på Växjös näst bästa pizzeria, men ingen kommer i närheten av Venezia. Har dock inte prövat alla. På jobbet. Fixade en del. Längtar efter att det börjar. Lyxig frukost på Bröd och Sovel idag på morgonen. Har annars inte besökt PM på hela våren/försommaren.
Åkte till IKEA muséet. Det var en upplevelse. Unga, hängivna och artiga medarbetare. Annat än på Maxi i Ronneby där urtråkade ungdomar som knappt hälsar visar att man lider av leda.  Intressant att se hur man väl man balanserat Ingvar själv i det hela. Lagom. Väldigt lagom. Förmodligen enda gången man kan använda den ordkombinationen. Till varuhuset och köpte en del. Inte ofta förutom fotboll som vi äter korv. Det hör till och göra oss till en del av det möblerade folkhemmet. Utställningen påminde dock om hur IKEA ratades av svenska fabrikörer så att man fick gå in i kommunistka Polen!!! Ingen kan ta ifrån IK hans skapelse.
Till Vägga och köpte fisk. Och laddade för en vecka med delar av familjen. Om Sommar igår var en hit med supermusik, Marit Paulsen, så var dagens sommar en skräckupplevelse.  Vi klarade tre kvart. Har dock lärt mig att säga att " jag förstår mig inte på alla sorts musik". Var nära att ge f n att rösta på m i EU-valet de gånger som MP var på fp-listan. Och m har inga namn som tilltalar mig på toppen på listan. Mer än möjligen Anna Maria Corazza Bildt. Som vinner på charm och på osvenskt uppträdande. Det var väl den droppen avgjorde.


På nyheterna. Sverige har under de senaste åren flera hundra procent fler dödsskjutningar än våra nordiska grannländer. Varför? Många kriminologer och röda samhällsmedarbetare ser inte sambanden. Och de som ser det tiger. Och rikspolischefen kanske tror att färre poliser och fler kommunala fritidsgårdar är räddningen.


Bo Frank
Blekinge 20160718