söndag 3 juli 2016

I Visby -sluta tafsa

Jag är väl som alla andra. Kan reta mig på smått som stort. Körde till Oskarshamn och lyssnade på Ring så spelar vi. Ett stolpskott till programledare vars ordförråd tycks vara begränsat till "mysigt" och " puss och kram ". Båten över till Visby, min lilla mexikanska sol och jag. Sex personer i vår delegation anlände igår. Förberedde en del. En mils promenad. Bad. Mötte Anna Tenje och Oliver som var ute och gick. Långsammare än vad vi gjorde. Hemmakväll med världens sämsta fotbollsmatch. Erbarmligt dålig.


Det strömmar in uppgifter om att tjejer antastas på festivaler och liknande. Rikspolischefens svar är att kvinnor skall ta på sig ett armband där det står att man inte vill bli tafsad på!!!!??? Och de som inte har armband??? Är det fritt fram då!? Detta kan bara hända i Sverige. Och om man har dessa armband, skall texten vara på svenska? Denna kampanj är bland det mest korkade jag hört talas om. Och får polisen fast någon som inte är svensk är personen i fråga underårig. För i Sverige är det fritt fram om att ljuga om sin ålder. Har någon blivit fälld för osant intygande om detta? Någonsin?


Lång promenad idag på morgonen. Går igenom veckans aktiviteter. Och försöker tänka ut något att säga på alla 15 framträdanden. Dock inte en enda skriftlig lapp. Men försöker få några "oneliners" att bita sig fast i huvudet.


Huset fylls på idag, fler kommer. 150 personer anmälda på vårt mingel ikväll. Växjödelegationen går inte ut och äter efteråt. Vi har fotbollskväll/pizzakväll i huset där vi bor.


Fler rapporter kommer! Det är sjukt. 3700 seminerier denna veckan. Genomsnittsantalet besökare på varje seminarium lär vara 5 personer!! Är det värt att satsa pengar på detta??


Växjö kommun har 6500 medarbetare. Kostnaden för hela vårt deltagande här motsvarar en tredjedels tjänst. Ca 250 000 kronor.
Visby 20160703


Bo Frank