tisdag 17 maj 2016

Hur blir skolan bättre? Ardalan Shekarabi

Började mejla och dona redan vid 05.30 idag på morgonen. På jobbet innan 07.00. Tävlar med kommunchefen om att komma först. Vissa medarbetare svarar på mejl redan strax efter sex. Osunt eller sunt får vara osvuret! Messade namnsdagsbarn!


Utredning som presenterades igår. Kommer inte att förändra någon! Skolans problem löses inte genom diverse organisationsförändringar och förstatligande. Hur effektiva är arbetsförmedling, polis och försäkringskassa? Nej,  det är enkelt. Elever måste börja anstränga sig och läsa läxor. Rektorer och lärare måste ta kommando på skolan och uppträda gemensamt. Föräldrarna måste stötta och inte motarbeta skolan!


Bra möte med en av mina favoritministrar. En av de som lyser i en annars nedsläckt och grå regering.
Nu på fullmäktige. S fortsätter kampanjen gratis för alla överallt. Nu skall kommunen betala  för gratis uppkoppling för alla i city!


Det blir nog ett snabbt fullmäktige i em!!!


I morgon diverse grejer och så till Stockholm för mitt månadsmöte på SKL.  Har också träff med DN och med utvärderare av Sverigeförhandlingen. Hoppas Uppdrag gransking en gång tar sig för att rota i hur denna utredning skötts där man överhuvudtaget inte kommenterat eller utvärderat insänt material.
Bo Frank
Växjö 20160517