onsdag 18 maj 2016

Ärligt talat - Sverige håller på att gå under!? Är flyktingar lönsamma?

Vad har hänt sen senast jag bloggade från fullmäktige igår!? Gick Storgatan fram strax innan sex efter ett rekordsnabbt fullmäktige. Korsningen Klostergatan och Storgatan. Svart dyr Mercedes.  En ung kille hämtar upp annan ung kille. På gågatan. Vågar väl inte gå in på etnisk bakgrund!  Hinner inte få upp mobilen och fota. Utanför Swedbank stannar en svart,  ny, svindyr Audi. På gågatan.  Ung kille går ut för att ta ut pengar. Jag börjar fota bilen, killen springer ut och kör iväg. Höll på att bli nedslagen i en liknande situation tidigt i våras! Skickade bilnummer till polisen. Problemet är att det finns inga poliser. Och vi har en rikspolischef som är en karriärsocialist och ingen riktig polis. Tror att han ryker innan året gått. Aldrig haft en sämre rikspolischef. Och poliserna på fältet har samma åsikt! Våra lokala poliser gör sitt bästa under rådande omständigheter!


Hem. Härligt att se min lilla fru. Ingen mexikansk sol idag. Min svärmor med  ambulans till sjukhus efter hjärnblödning i Mexico City. Mexico har bra sjukvård. Får se hur det blir hemma!? Mår dåligt själv och borde vara hemma. Kanske måste dra hem tidigare. I stället för att åka till Malmö i morgon!  Och Tre Kronor bara förstärkte mollstämningen!


Lite möten på kommunen idag. Försenat flyg till Stockholm. Sällskap med den gamle professorn Evert Vedung. Bildad och trevlig man. En idiot i sätet framför mig på planet som klagade på macka, kaffe och det mesta. Underbar flygvärdinna som tog skiten i stället för att spilla en kanna kaffe i hans skrev!


Kom för sent till vårt moderata gruppmöte. Partiets stjärna Elisabeth Svantesson talade. Migrationspolitik. Vi var överens om att vi inte skall ha sociala förmåner som är bättre för flyktingar och invandare än för svenskar. Många vill inte prata om flyktingpaus utan ett minskat flyktingmottagande. Många oroliga för just brisen på poliser. Jag kommer att upprepa detta varje dag. Den viktigaste frågan i valet 2018 kommer att vara brist på trygghet, polisbrist och att människor känner att utvecklingen går åt fel håll!
Många kloka röster på vårt gruppmöte som påpekade att vi kanske borde ta emot de mest behövande från FN:s flyktingläger och inte de män ( 70% av alla som kommer och nästan alla s k ensamkommande är män) som kan betala för att komma till Sverige. Sannolikt är kvinnor mer utsatta än män, men de kommer inte hit! Tror att antalet a k kvotflyktingar är några få procent när de borde vara i majoritet!?


God middag på SKL.


På TV. Husby,  600 yrkeskriminella och sex poliser! Det blir bara mer av detta! Läste om skandalen på Anders gård i Expressen. Dessa dagliga nyheter påverkar självfallet människor syn på politiken och politiker. Mera idag.  En händelse som ser ut som en tanke. Dagen efter Shekarabis besök i Växjö. Vi slipper ny region. I alla fall 2018. Vi får chans till eftertanke. Vad gör vi nu?


Det finns alltid ljus i tillvaron och man väljer vad man vill se.  Skall nu se på Babel. Ett anständigt och bra program i en smaklös och annars förflackad Public Service!


PS Läser på SvD debatt idag en artikel av Växjöforskarna Lina Aldén och Mats Hammarstedt. Under rubriken Löfvén argument håller inte. Deras resonemang kan sammanfattas i att flyktingpolitiken bör avgöras på humanitära grunder och inte med osanna argument att flyktingmottagandet är lönsamt. Så har man stuckit hål på en av de officiella svenska ståndpunkterna. DS


Stockholm 20160518/19


Bo Frank