tisdag 1 mars 2016

Supertisdagen ger hjärtflimmer


Den socialistiska byråkraten och tillika rikspolischefen har nu vaknat och vill ha 3000 poliser till för att klara konsekvenserna av flyktingmottagandet. Det tar tid med omvärldsanalysen.

Skall inte anklaga socialdemokraterna i Växjö för att ge mig hjärtflimmer. Men nästan. Växjö går bra och har en stark efterfrågan på mark för nya företag inom alla branscher. Idag röstade kommunstyrelsen för att planlägga mark i Räppe tilll mark för verksamheter - dock ingen tung industri. Planeringschefen och näringslivschefen hade i ett starkt underlag förklarat att detta område behövs att skapa nya jobb i Växjö. Inte för bostäder. Eftersom Växjö har exremt god planberedskap för bostäder och klarar minst fem års behov. Socialdemokraternas röstade emot detta.

Tro mig. Detta hade aldrig hänt under Georg Lückligs, Sten Sandströms eller Sven-Åke Anderssons ledarskap.  Inte ens under COB som alltid lät kombinationen av näringslivschef och planeringschef få rätt. Detta är unikt. Och jag fattar inte vad sossarna i Växjö sysslar med. Och ännu mer bekymrad blir jag när s hamnar på sida som v. Omröstningen idag var 6 partier mot två för Växjös möjlighet att skapa nya jobb. Och för den som inte tror mig kan jag hänvisa till den starka skrivelse som vi bygger vårt beslut på. Från kommunens ledande tjänstemän för bostadsplanering och näringslivutveckling.

Mer hjärtflimmer. Av lite olika skäl.  Var på Vida och såg på ärkefienderna. Kanske mera kommunerna än lagen. Lakers var objektivt sett en hästlängd före HV, men antyder ingen slutspelsform ännu. Och satt och sappade på Tingsryd samtidigt. Håller starkt på Tingsryd.

Och är helt övertygad om att USA:s näste president heter Hillary Clinton. Den enda som kan rubba henne är väl om Bloomberg kastar sig in i striden. Men han är väl uträknad av republikaner eftersom han har hjärna. Och arbetar mot global uppvärming. Är stolt över att ha fått skaka hand med honom.

En supertisdag både i Småland och USA.


Bo Frank

Växjö 20160301