lördag 2 januari 2016

Gott Nytt År! Claudia Crowley Sörensson

Året verkar ha börjat stillsamt på det flesta håll i vår stad och i vårt land. Hoppas det fortsätter så. Lite ledighet, mycket god mat. Kortspel. Läsning. Att bara umgås. Nyårslöften? Mindre av gott bröd från Bröd och sovel. Mindre av vin. Flitigare runt sjöarna.

Få mejl och telefonsamtal. Men idag ringde en dam. Orolig för en anhörig som inte svarat i telefon på en hel dag. Som har hemtjänst och hemsjukvård. Hittade inte något telefonnummer att ringa. Och det gjorde inte jag heller. Inte på hemsidan. Och via kommunens växel rabblas det bara upp journummer om tekniska saker. Måste vara systemfel. Gör en skrivelse till kommunsrtyrelsen genast!

Också fått lite gehör från Pers och min debattartikel i Aftonbladet idag. Tror inte rikspolischefen har riktig koll på hur det ser ut i landet!

Inser också allt mer att en Köpenhamnslinje är ett absolut måste. Snarast.

Det skulle kunna vara Växjö eller någon annan stans i Sverige. Läste på Alvestasidan om hur en förälder upplever en skoldag. Tre lärare i ett klassrum i årskurs två som inte klarar av att genomföra sitt uppdrag. Och sannolikt inte lättare med olika nationaliteter.

Analysen verkar vara rätt. Det var lite av detta jag belyste i Magazinet.  Har fått positiv respons för mina kortnoveller. Eller vad man nu skall kalla det!?

Bo Frank
Växjö 20160102