torsdag 12 november 2015

Hemma - hur man behandlar sd - ursäkt till SmP

Kom hem i tid för att tillsammans med Catharina W vara med om invigningen av ett av världens mest specialla hus i Växjö. Världpressen kommer. Inte lokala media. Jante, profet i sin egen stad.....

 PS Var dock orättvis som inte kom ihåg att SmP var där på första stadtaget...DS

SKL. Bra möte. Top Cats skötte gunget i går kväll. Under kongressmiddagen. Lider av att se hur gubbiga jag och gamla kollegor ser ut. Enda sättet att bota detta är att bryta mönster.
Gillar inte delar av politiska livet. Har sd eller v har en bra idé eller ett bra förslag går andra partier per automatik emot det. Det är i längden att skjuta sig i foten. Det finns stollar i sd. Och rasister. Och komminister i v.  Men det är inte hållbart, speciellt inte i dessa dagar, att konsekvent säga nej allt sd föreslår. Även om det är vettigt.  Dock. Sd gick idag emot att Sverige skall bli mer jämställt. På SKL:s kongress. Jag ser jämställdheten som ett sätt att tala om för alla nyanlända om vilka värderingar man måste omfatta om man skall leva i Sverige! Det borde sd fatta!

Har träffat en del bra människor. Men många som traskar på. Som aldrig ifrågasätter, sticker ut eller vågar ta strid för eller emot nåt! Som följer minsta motståndets lag. Vem fn hittade på den lagen?

Hemma. I kommunen med Sveriges bästa medorgare.
Hustrun borta. Lagar sen middag till mig själv. Kalvlever. Borde alla ungar ha en gång i veckan.

Sveriges politik för att begränsa invandringen kommer inte att hjälpa. Är jag den förste att säga detta?
Sverige lever på gott och ont fortfarande i en Törnrosasömn. Ett land som sovit sedan 1809!

Humanism och realitet måste kunna gå att förena. Det är politikens uppdrag! Men jornalistikens uppdrag är att alltid främja det "goda".  Men vad är det goda? Att ta parti? För vem. Givetvis för de mest utsatta.

Ser Aktuellt. Många ömmande flyktingfall. Det mest cyniska är att Sverige inte tidigare vidtagit åtgärder. Skulle Sverige som enda land i EU ta emot 300 000 flyktingar varje år så funkar det inte. Vi är på väg mot kollaps.

Magdalena Andersson har rätt. Politiken är slavar under juridiken. Hemsk att höra hur regeringen skyller på myndigheter och gömmer sig bakom dessa.

Har skrivit om detta under flera år. Har inte väckt uppmärksamhet eftersom jag haft en saklig och medkännade ton. Men varför har inte rikspolitker reagerat förut....

Bo Frank
Växjö 20151112