tisdag 13 oktober 2015

She made may day

På jobbet 06.45. Donade. Morgonmöte m. Ulf H bra på TV igår. Alltid nån lite förkyld och får då lite lätt panik. Trevlig stämning. Avhandlade allt ifrån campingplatser för EU-emigranter/tiggare till sociala företag i kommunen. Måste våga mera när det gäller det sistnämnda.
Gruppmöte i blågröna Växjö. ( Vi fem partier som styr ).

Smet ifrån början på kommunstyrelsens arbetsutskott för att hälsa en stor vattenkonferens välkommen i konserthuset. Var mitt vanliga ödmjuka jag och skröt våldsamt men sant om Växjös miljöarbete och vattenkunnandet i synnerhet. Stolt över alla duktiga kommunala tjänstemän. Och Andreas Hedrén är nr ett i Sverige. Men vad skall folk tro? En kommunalråd i full Beatlesmundering och Andreas i Hawaiskjorta? Vi gjorde det bra! Andreas är en stjärna. Folk från hela Sverige, vattenmänniskor från kommuner, myndigheter och företag.

Tillbaka till au. Bra stämning. Var klara till 12.00. En del om förberedelser för flyktinganstormning. Är rejält orolig. Men måste säga att vi klarar allt!

Sitter nu med Åsa KB och väntar på att åka till Bryssel. Ofta på Kastrup. Och den flygplatsen i världen som är bäst på att skinna folk. Har det trevligt med Åsa.

Glömde datorn i säkerhetskontrollen och fick springa tillbaka. En kvinna ur personalen distraherade mig genom att gilla min Beatlesoutfit. Vi var uppenbarligen på Tele 2 Arena samtidigt somras. Paul McCartney. She made my day!

Det är mycket att hålla reda på. Stort som smått. Gillar inte att vara ifrån lilla frun. Och hoppas kunna komma hem till Växjö DFF:s match på söndag. Bryssel - Karlstad på torsdag.

Skall nu bl a avhandla Växjös medverkan i klimatmötet i Paris i december. Allt elände i världen nu tar bort Fokus från klimatfrågor/miljöfrågor. Och de flesta ledare struntar i klimatet. För diktatorer gäller det att krama ut så mycket vinning som möjligt genast. Och i demokratier blir man inte omvald om klimat- och vattenfrågor står högst på dagordningen.

Saknar också svenska partiledare som pratar i klartext. Och begripligt. T o m jag som är insatt begriper inte alltid vad man säger. Och värst är det i flyktingfrågan där det är ett ständigt positionsspel. M och S borde göra upp om en rejäl åtstramning av flyktingmottagande/bidrag.

Fagrabäcksrondellen. Bara att lämna ut alla alternativa skisser. Behövs inget hemlighetsmakeri.

Till skillnad från vad som står i SmP kommer vi att sätta ner foten innan jul. Kunde jag talat om ifall jag fått frågan.


Kastrup 20151013

Bo Frank