torsdag 24 september 2015

Torsdag

Vet inte vad som hände med min blogg. Ny rubrik, gammal text. 30 minuters arbete borta.

Börjar om!

Gruppmöte SKL. Nästan ensam( offentligt) om att hävda att vi tar emot för många flyktingar och att när det nu är så,  skall alla kommuner ta emot flyktingar. De flesta vill att den egna kommunen inte skall tvingas ta emot flyktingar! M har ingen sammanhängande politik på detta område. Och c vill vara det mest flyktingvänliga partiet efter mp. Vad händer i Sverige? Och regeringen vill att EU-emigranter skall kunna ockupera privat mark. Sverige håller på att gå över styr fullständigt. Och Sverige har idag ingen reglerad invandring i och med att det europeiska ramverket nästintill klappat ihop!

Bra politikerinformation om regeringens budgetpropp. Sossarna stönade när SKL:s chefsekonom sa att regeringen inte ger ett enda nytt öre till kommunerna. Och media  följer inte upp alla svikna vallöften. Alla nya pengar går till statens, ej kommunernas, kostnader för flyktingmottagande.

Bra tal av Anna Johansson om Sverigeförhandlingen. Bra minister.

Beredningsmöte.

Till vår advokatbyrå. Skall inte vittna i morgon i Stockholms tingsrätt. Behövs inte. Svarar dock inte på frågor förrän domslutet kommer.

Middag med sonen och hans flickvän. Bjöd på middag på Belgobar. Musslor, pommes, cremé brylé och diverse drycker.

Klimatfrågan. Vi behöver skateväxling mellan fossil och inte fossil energi. Alla partier hycklar. Inte nåt parti har en hållbar klimatpolitik.
Lider av att partier och länder inte tar klimatfrågan på allvar.

Kommer förmodligen att ägna en stor del av min tid åt detta även efter avslutad gärning som heltidspolitiker.


Bo Frank

Stockholm 20150924