tisdag 18 augusti 2015

Arabys underdog

Lovade för mycket igår. Att fullfölja de ämnen jag lovade för en fördjupning. Kan inte i mitt jobb förfalla till för mycket negativism. Räcker med att min hypokondri gör att jag tror att varje dag är den sista. Folk vet ändå vad jag anser om saker och ting.

För första gången på ett halvår vaknade jag efter det att mobilen ringde. Till jobbet med gott humör. Sedvanlig tisdag. Moderat morgonbön, femklövern och så kommunstyrelsens arbetsutskott. Får i vanlig ordning ge er första nyheter och så hakar media på. Öresundstågstrafiken planar ut. Busstrafiken i Växjö ökar starkt med har stora underskott. Till Dig som tycker att det är för dyrt. Halva biljettkostnaden går på kommunalskatten.
På förslag från mp, genomgång av Trafikplats Fagrabäck framledes. Annars bra möte med god stämning.

Satt efter lunch med ÅKB, kommunjurist och advokater från Stockholm för att gå igenom rättegången i Stockholms tingsrätt i september. Konkurrensverket ifrågasättar Växjöbornas tillgång till grön och billig energi. Jag är ett av "vittnena" som skall höras i rätten.  Inget fel i att detta prövas. Och kommunen har inget att dölja.

Bommade så tid för första spadtag för Pizza Hut uppe på Grand Samarkand. Näringslivschefen fick hämta mig akut. Nu spelar Växjö också i denna division!

Så omvärldsanalys. Gick förbi kommunens info plats vid Biltema där vissa skräpar ner dagligen och bebor. Gick genom Västra industriområdet ut till Araby. Noterade en massa i mitt inre. Plus och minus. Har Växjö kommun 200 matställen??
Pratade med folk vid Tallgården. Gick kringelikrokar genom Arabyparken. Snyggt, välskött, ingen slum i Växjö!

På den stora förskolan ( gamla Bokelund) sprang sex till sju pojkar/förskolebarn omkring på taket!!!! Företagsamt men lite besynnerligt. Mejl till chefen för utbildningsförvaltningen.

Till Araby Park Arena. Av tillfällighet träffade jag Avdi Elmi, f d sossepolitiker, som tränade Sufstar inför matchen mot Elfsborg i morgon. Aftonbladet, via fotografen Mats Samuelsson, var där. David mot Goliat. Skall försöka hinna hem till matchen i morgon!

Gick genom Dalbo Centrum. Många känner igen mig. Alla utom en svensk kvinna hälsar på ett trevligt sätt. Har din bil gått sönder? Varför går du? Dock inte från somaliska grabbar idag, var mina livvaker  håller hus!?? Naivt att skämta om detta? Allt kan hända. Erkänner att jag blir vaksam när jag hör snabba fotsteg bakom mig. För godtrogen. Svenskt nationaldrag!

Shell Dalbo. Några gamla Växjöbor stannar mig och frågar vem som "betalar för alla utlänningar som bara drar omkring".  Många sådana samtal varje vecka. Varför mörka dettta!?

Blir ett bra samtal.

Träffar så en "gammal" Kom vux lärare från förr. Några tjejer med slöja som undrar om jag är Bo Frank. Kan inte förneka det.

Till skejtparken på Spetsamossen. Nästan tomt? Första skoldan? Pratar med en familj från Irak som har picknick där. Inte igenkänd!

Svarta gympadojor. Jeans och vit skjorta. Men det växlar från dag till dag!

Har ofta promenader lite över allt.

Yrke. Att prata med folk och vara tillgänlig.

Hem via kommunhuset. Vid 18.30. Postfacket tomt. Saknar hederliga brev!

Orkar jag en författarkväll på stan ikväll? Får kolla med lilla frun.

Det finns elände i Växjö. Och en många människor som har det rätt bra. Och kan välja sitt liv. Man ser det man vill se.

Platon. Ljuset i grottan. Vad är vad? Vad är verklighet?

Inte någon person i Sverige har ett mer omväxlande " jobb" än vad jag har. Och får så mycket ny kunskap varje dag. Men det bygger på att jag aldrig läser handlingar till kommunala sammanträden. Då skulle jag inte ha tid att veta/förstå vad som händer i Växjö och i världen!

Då skulle jag vara förlorad. Men samtidigt kan det bara funka om nästan alla andra i min omgivning är pålästa och kan korrigera mig. Och det behövs.Ibland.  Är väldigt långt ifrån felfri.

PS Fejkade handikapptillstånd/p tillstånd upprör hela Sverige. Första nyhet. Har bloggat om detta flera ggr. Sedan länge!  En del av dessa i Växjö är kopplade personer som ofta rör sig till vissa restauranger. Och till andra tvivelaktiga ställen i stan.  Skall jag ensam behöva sköta allt i Växjö DS

PS PS Har svårt för lata människor DS DS


Bo Frank

Växjö 20150818