onsdag 22 juli 2015

Nere i varv på varvet för att köla lite grann

Är nu så nere i varv att jag kom på mig själv med att bara sitta och titta upp på molnen en lång stund. Och moln är det gott om, Men har någon resa i höst till molnfri himmel!
Gick morgonpromenaden igår till Saxemara och runt där. Finare och finare hus med havstomter. Härligt att se. Däremot var båtvarvet/museum en veritabel soptipp. Det såg för jäkligt ut.

Årlig sväng till Karskrona. Som alltid lunch på Nya skafferiet. Denna unika delikatessbutik med lunchbuffé kan varmt rekommenderas. Kryssade i butiker mellan skurarna.

Bara två av partiernas ledare skall tydligen gå på Pride i år. Men det är ju heller inget valår. Undrar när man kan ha ett pride-tåg i Kabul?

Migrationsverket vägrar kommentera bråk och hot på anläggning i Alvesta. Det är inte deras sak eftersom deras personal inte är inblandad, påstår man i SmP. Denna myndighet tycks vara i total avsaknad av mediastrategi. Har mig veterligen inte heller fått något svar på den skrivelse som jag skickade för en månad sedan.

Nu morgonpromenad och så förbereda för lunchgäster. Konstigt väder. Snart samma temperatur i juli som i december.

Óch idag fem år sedan Utöya. Det handlar dessvärre inte frågan om det kommer fler terrordåd i vår närhet utan när! Läser Ola P:s rätt bra artikel i SmP. Dock symtomatisk för socialister att inte islamsk extremism nämns överhuvudtaget. Det är ju det som vid sidan av klimatförändringar och Putin är det stora hotet mot vår del av världen.

PS Har haft svårt för svenska artister. Karl Oskar Robert Broberg var ett undantag. Kombinationen av text och musik var genial. I Povel Ramels anda. " Jag vara ytländsk representant, jag sälja yppblåsbar kärlekstant". Däremot svensk John Lennon? Tveksamt. Men visst, konstnärlig begåvning, ordkonstnär, annorlunda. Drog sig tillbaka för att åter komma tillbaka. DS


Blekinge 20150722

Bo Frank