fredag 24 juli 2015

Bildramat fortsätter

Ytterligare en bilhandlare har hört av sig. Skall provköra två bilar på måndag, Tre medborgarsamtal igår. Och 10 dubbelkopplade fönster som putsats. En medborgare som kände sig förorättas av arbetsförmedlingen. Kanske borde fler vara det eftersom yrkeskriminella startar bolag i stor skala för att lura till sig diverse bidrag. En del om detta i riksmedia. Ett annan samtal från en man i Araby som blivit hotad när han ville hindra underåriga från satt stjäla bilar. Polisens växel hade inte velat ta sig an det hela. Bad en polis jag har bra kontakt att ringa upp denne man. Så ett samtal från en kvinna som behövde ekonomiskt bistånd. Ibland lättare att nå kommunstyrelsens ordförande än en handläggare. Mig när man alltid. Få mejl från kommunmedborgare denna vecka. Lite underlag till SmP lika fullt. Gillar inte att vi har fått en campingplats vid polishuset.

Inbjudningar att prata på konferenser nästan varje vecka. Generalsekreteraren i Energie Cities ville ha mig och ÅKB som föredöme i Europa till en konferens i Frankrike i januari. Och det kör vi på. Hösten ör dock redan mer än fulltecknad för slika ting. Är inte sommaren slut snart så man kan börja jobba igen? Har ärendeberedning på måndag inför första arbetsutskottet.

Har årliga svenska mästerskapet i Krocket på gräsmattan på lördag. Och det lovas ösregn. Bedrövligt med regnande.

Idag en sväng till Karlshamn för att köpa fisk och annat. Matlagning, städning och Strindberg. Och den sedvanliga promenaden till Saxemara med min lilla solstråle. Ber vädergudarna att de skickar lågtrycket runt Blekinge i stället för över.

Förresten. Bästa sommarprogrammet någonsin igår. En kurd som hette Arken. Gripande, strukturerar och gav en del att tänka på.

Bo Frank
Blekinge 20150724