lördag 18 juli 2015

Här är det fullt

Mördarsniglar hänvisas till grannen här är det fullt! En av våra middagsgäster hade med sig en liten svart skylt med vit text. Dessvärre har inte skylten hjälpt. Går in i Strindberg för att fly eländet.

Sommartorka i media. Lokala sossar gnäller på att femklövern i Växjö inte vill öka skatten och att vi  därmed föröder kommunens ekonomi.  Varför har politikerna större rätt till medborgarnas pengar än medborgarna själva? Och i ett läge då kommunens fått med överskott på 800 miljoner under tio års tid!? För en sosse är skatten aldrig tillräckligt hög och bidragen aldrig för många!

Läste GP häromdagen hur en kommun satsar på invandrarkillar/tjejer som vill bli entreprenörer, starta företag och liknande. Växjö kommer också att dra igång denna typ av projekt, inte minst som en utlöpare av att ha blivit årets nybyggarstad. Det är viktigt att synliggöra ungdomar med ambitioner. Det finns alldeles för många både bland svenskar och invandrare som av olika skäl saknar ambitioner. Allt ifrån slöhet till brist på kontakter, mentorer och kunskap om hur man går vidare med en idé. Det måste alltid löna sig mera att anstränga sig än att inte göra det. Att hitta de personliga drivkrafterna. Fick lite förhandsinfo från vårt näringslivskontor om detta.

Tiden går fort. Det mesta blir bättre. Har flera gånger sett ungdomar med funktionshinder som metat på vår brygga. Som fått hjälp att komma ut. Och vi skall vara glada för att Sverige är det land som mest ökar friheten och möjligheten för personer med funktionshinder. Där möjligheterna och inte hindren har fokus.

Det ljusnar på himlen. Både en sväng till Sölvesborg idag och middag på Öland.

Blekinge 20150718

Bo Frank