söndag 5 juli 2015

Facit Almedalen

Lat dag i värmen, men gått 15 km. Hörde ett retoriskt skickligt tal av Björklund, Hoppas inte att pappamånadsfundamentalisterna avsätter honom.

Ingen har talat om de tre största hoten mot våra medborgare. Effekterna av klimatförändringarna, Putin och religiös extremism.

Inget vettigt parti har talat om vår oreglerade invandring/flyktingpolitik. Där problemen tornar upp sig. och med en politik som får allt mindre acceptans hos vanligt folk. Varför besöker inte kultureliten Braås och Lammhult. Och hör vad folk säger!?

Framför mig på skrivbordet ligger en favorit. Benjamin R Barbers bok If Mayors ruled the World. Med underrubriken, Dysfuctional Nations and Rising Cities. Han signerade boken till mig, i Bryssel förra året. Lovade att kanske komma till Växjö!! Vi försökte i våras!

Inget händer i ett land. Allt händer i en stad eller i en kommun,. Så med flyktingpolitiken i Sverige och med klimatpolitiken.

Tvår frågor där regeringar duckar och räknar med att kommunerna skall klara problemen. Och där staten tar en springnota!

Våra centrala partikanslier är belägrade av ja-sägare. Inte i någon demokrati på jorden har de centrala partiledningarna så stark makt över de beslutande församlingarna. Finns det något land där de centrala politikernas åsikter skiljer sig så mycket från vanligt folk som i Sverige!

I värmen,  kanske ett anfall av hybris!? Behövs det en folkets röst i riksdagen efter 2018?

Blekinge 201507

Bo Frank