tisdag 7 juli 2015

Charlie Hebo - Det sjunde inseglet

Har under våren läst rätt mycket på nätet om efterspelet till morden på vänstertidskriften Charlie Hebo i Paris.  Där islamska fundamentalister gör sitt bästa för att sprida sträck och tysta det fria ordet. S k vänsterintellektuella i hela världen ligger lågt. Alla ligger lågt. Modigt av P1 att göra ett reportage om  detta. Det är besynnerligt att dessa hot mot den fria världen inte belyses av ledande politiker. Frågan är om inte rädslan för att bli kallad islamafob håller på att bli världens ledande farsot. Man är rädd för att Liemannen i modern skepning skall slå till.

I Sverige och i hela den fria världen ökar det självpåtagna  censuren. Det innebär dessutom att polariseringen ökar genom att extremhögern ges utrymme! Att spela på människor fördomar.

I demokratin finns religionsfriheten. Och friheten att dissa religioner. Man måste stå ut med att människor tycker olika. Vill välja vem man vill älska och gifta sig med. Det kan inte vara förhandlingsbart!

Mitt i allt detta allvarliga stryker jag div Beatlesoutfit som husrun och jag skall ha på mig på torsdag. Älskar att stryka och lyssna på P1.

Växjö 20150707

Bo Frank