tisdag 28 juli 2015

Allt kan hända

I lördags var det dags för ett något bantat VM i krocket. Som genom ett under slutade en hel dags ösregn och det sprack upp precis när vi skulle börja. Doping i form av Jägermeister och Leffe Blond.

Söndag upp till Växjö. Diverse basala saker att uträtta. Hustrun som aldrig egentligen sett Robban förut, blev lika impad som jag av att se om en av hans Globenföreställningar. Karls Oskar Robert Broberg. Lysande artist.

På jobbet på . Rätt öde. Underbart att sitta på jobbet igen. Genomgång av ärenden inför nästa au. Skönt att det drar igång för fullt igen nästa vecka. Fixade ny bil. Hustrun fick som hon ville. Svårt beslut. Fanns några bra miljöbilar att välja på. Men va skall alla dessa finesser vara bra för. Kameror i parti och minut. GPS och annan övervakningsutrustning som gör att man skulle behöva en veckas utbildning. Många känner min tekniska begåvning!

Ner till Blekinge ganska sent.

Läste i kapp lite tidningar.

Åsa Karlsson Björkmarker deppar nog ännu mer över vädret. Producerar den ena eländesbeskrivningen efter den andra av femklöverns politik i Växjö och drar sig inte för att småljuga. Idag en rubrik att skattesänkningar går före bra mat för de äldre. Nyss beslutad budget innebär oförändrad skatt och. precis som om sossar i Växjö plötsligt skulle laga bättre mat. Det är ett spel för gallerierna.

Lika förvånad varje gång vi handlar hur en hel del friska pensionärer bunkrar upp med Dafgårds och annan färdiglagad mat. De har väl både tid och kunskap att laga mat. Och billigare dessutom.

Kul att läsa om Mackens nya projekt Lär av sen syster. Tråkigt att läsa om hur alla flyktingar i Kalmar län skall gå gratis busskort. För att bryta isolering. Tycks vara en offentlig tävling om nya tokigheter som ger sd mer vid i seglen.

Skall idag försöka hitta något kulturellt att göra i Blekinge, inomhus. Hoppas på en liten glipa i det mörka. För att gå av mig lite rastlöshet! Räknar ner till det är dags att börja jobba i slutet på veckan.
Jäkla skitväder!

Bo Frank
Blekinge 20150728