söndag 28 juni 2015

Växjö intar Visby

Morgonbåten till Visby. Några av våra medarbetare från kommunen med på samma båt. Ett näst intill spegelblankt hav. Släpade upp våra väskor i den branta backen upp till huset vi bor i. Lång promenad tillsammans med "alla" som kommit. Lite planering. Utdelning av Växjöinfo till passagerare som stiger av färjorna.
Gemensam middag med Linnéuniversitetet. Hem sent i den ljusa natten.

Snabb morgonpromenad med hustrun innan dagens trevliga vedermödor. Vindstilla, varmt och gott. Det sjuder av liv och Almedalsveckan startar idag. Pratade i eftermiddag på ett nordiskt borgmästarmöte. Temat är förberedelser för klimatförhandlingarna i Paris. Maria Wetterstrand nämnde Växjö som ett föredöme i sitt tal. Inte en gång. Utan två gånger. Har blivit intervjuad av olika miljötidskrifter. " Hem " till ett nytt planeringsmöte vid 17.00. I morgon är det Växjös dag i Almedalen. Skall ikväll på mingel hos Byggföretagen. Har valt detta för att Växjö är i fokus i landet kring byggnation, trähus, energisnåla hus etc.
Tänker varje år. Detta är sista året. Så mycket intryck, så många människor och mest ytliga samtal. Men fokuserar nu på att träffa få längre än många lite. Har inget behov av att söka upp folk. Och kan lite skrytsamt säga att de som vill träffa mig får höra av sig. Har fått mycket respons idag och många som ville pratat på fikaminge. Åsa Karlsson Björkmarker är också en fena på att mingla.


Visby 20150628

Bo Frank