tisdag 30 juni 2015

17-timmarsdag i Visby

Uppe sex. Andreas Hedrén är förutom vattenexpert också bagare. Nybakat. Men så lunkade vi ändå ner till stan för att gå på LNU:s frukostmingel. Delade sedan förmiddagen mellan ett borgmästarmöte kring klimatfrågor och ett extremt välbesökt möte om Sverigeförhandlingen, höghastighetsjärnvägen. Mötet om järnvägen leddes av de bägge Sverigeförhandlarna och så kom Anna Johansson och Mehmet Kaplan och gav sina synpunkter. Känner att det går Växjös väg. Och HG Wessberg är dessutom extremt underhållande att lyssna på. Borgmästarmötet kunde dock fått ett större genomslag när det gäller deltagande.
Möte med diverse media. Korv och banan till lunch på stående fot.

Så var det dags för Växjös workshop. Nästan fullsatt när började och sedan dalade det. Åsa var lysande som moderator. Och alla medverkande gjorde som förväntat bra ifrån sig, Och info hade riggat allt på ett proffsigt sätt. En fin eftermiddag med en del intressanta besökare. Vi får dock dra lärdomar och skruva i programmet till nästa år. Och bilda lite fler allianser. Såg t ex att Örebro hade två dagar med samarbetspartners.
Kunde andas ut lite innan minglet började. Synnerligen enkla snittar och vin. Och fullt med folk. Stod med Stephen Hwang och hälsade folk välkomna.

Ner och lyssnade på Löfvén som inte hade något nytt att säga. Annie Lööf, däremot, kvällen innan, var som en borgerlig stridshäst. Gemensamt för de båda var dock att inte en millimeter ändra på vår extrema flyktingpolitik.

Iväg till en extremt dåligt organiserad orgmästarmiddag. I värsta discodunk tillsammans med en massa andra människor från andra konferenser. Hemma strax efter 23. Kände ändå att jag gett allt och fått en massa denna dag.

Nu snart iväg till olika aktiviteter.  Skall prata på ett ganska prestigefullt seminarium om tillväxt med en del kändisar. Därefter med de andra k-råden och ta emot ännu en utmärkelse som kommunen
 idag skall tilldelas. Tänkte så smita iväg och ta en långpromenad i eftermiddag. Och ikväll diverse mingel.

Visby 20150630

Bo Frank