torsdag 25 juni 2015

Plus och minus

Diverse möten under gårdagen. Delade ut pris till Årets företagare tillsammans med huvudmannen - Företagarnas Mats Birgersson. Mats och företagarna fick dock inget utrymme i SmP. Kronfönster och dess grundare KG Svensson är ett unikum. Och som MB sa, bakom all framgång finns ledarskap. Trevlig lunch på Villa Vik. Så möte med ett IT-företag. Möte med Veab/Wexnet. Kommunchefen har att säkerställa att bonusarna är borta innan årsskftet. K-råden gav order om detta för ett par månader sedan. Bolagen lever i större utsträckning än förvaltingarna i sin egen bubbla. I hela Sverige. Kommunchefens uppgift är att strama upp koncerntänket och det framhöll också Monica Skagne i den utmärkta intervjun i SmP.

Körde i ilfart till Blekinge. Mammas nästan nya bil hade urladdat batteri. Satte det på laddning. Sprang med gräsklippare. Grillade hängmörad entrecoté och drack vin med lilla mor. Upp till Växjö. På morgonen. Idag.  Många " tråkiga" samtal från medborgare. Har kommit senaste veckan. Flyktingsituationen i Braås och Lammhult. Och människors/grannars obesvarade frågor om vad som pågår på Buta Palace.  Och vet man inget kan man inget säga. Mina kommunalrådskollegor delar frustrationen över utebliven info. Men media är duktiga och ligger ett steg före.

Till Visma. Lunch med Rolf och hans gamla ledningsgrupp. Peje Johansson kuppade in oss. Tre
"fördömda/lyckliga" män! Sam Hallam, Calle Hageskog och Ego. Rolf D visste ingenting. Buss till Uråsa flygfält och biltävlingar oss emellan. Först hinderbana med bil som "svängde åt fel håll" . Torskade grovt! Så hinderbana på asfalt med trimmad BMW. Otroligt att få spinna loss med däcktjut i kurvorna. Rätt jämnt. Så rallybana på grus med en trimmad gammal 240. Rätt jämnt. Tänk att få bredsladda sig igenom kurvorna. Rolf vann sammantaget. Min erbarmligt dåliga hjärna på att köra bakvänt i första racet gjorde att jag blev sist. Men vilken härlig dag. Tror att jag har viss talang för rally på en grusbana och gör gärna om det! Rolf en bra segrare! Och det säger rätt mycket om hans framgångar som chef!

Tillbaka till Visma. Mat, mingel och musik. En färdig film om efermiddagens tävlingar. Jippon, tal och liknade. Man känner i väggarna vilket lyckligt företag detta är. Tackade Rolf med en väska " full med pengar" , en vit Europas grönaste stads väska! För att inte media skall behöva ringa, kan jag tala om att idén kom från den yttersta kommunchefen Monica Sandberg. ( Som vore värd en egen storintervju i SmP med tanke på hennes informella makt.  En person som får mig att ändra uppfattning utan att ens behöva argumentera.)
En fin privat kabinväska med femtusen kronor till Ung företagsamhet. Ett av Rolfs alla skötebarn. RD har också lagt mycket jobb på att hjälpa kommunen med diverse aktiviteter! Per Schöldberg och Thomas Karlsson var med mig från kommunen.

Och min lilla vackra fru slöt också upp.

Sakta vi gick hem genom stan. Fick lift av en känd gallerist som kände igen min lilla fru.

Nu planera morgondagen. Och som alltid, slutföra alla mejl.

På Visma. Glad över att så många av deras medarbetare ville skicka med mig ett och annat. Om vad kommunen behöver göra!  Och kul att få ha tävlat mot Rolf, Sam och Calle. Grabbar som spelat/spelar i de högre sfärerna. Och en sån "primitiv" sak som bilkörning ger en hint om betydelsen av att vilja vinna! Och varför dessa personer är vinnare!

Börjar i morgon med att" gå bort " rosévinet runt Växjösjön. Och sitter så i direktsänding i radion ca 07.30. Hos Per Broléus. Inte igår detta hände!

Så hela dagen full av aktiviteter.


Växjö 20150625

Bo Frank